+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Komolyzenei tehetségek a Helikon Gálán
2022. április 25. hétfő 15:50 - Keszthely
Komolyzenei tehetségek a Helikon Gálán
Színvonalasak voltak idén is a komolyzenei produkciók a Helikonon – így fogalmaztak a gálaműsoron. 8 kiválóság lépett fel a zárórendezvényen. Fúvósok, billentyűsök, húros hangszeresek és szóló énekes előadását is hallhatta a közönség a Helikon Kastélymúzeum nagy báltermében.

Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékából A francia királylány dalát is hallhatta  közönség. A Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium diákja aranyérmet kapott a Helikoni Ünnepségeken. Kiskora óta énekel, ezzel szeretne foglalkozni a jövőben is. Első alkalommal mérettethette meg magát a nyugat-dunántúli kulturális seregszemlén.

„Az első Helikonom volt és egyben az utolsó is, mivel 11-dik osztályban tanulok most Pécsen. Ének-zene tagozatra járok és nagyon-nagyon nagy élmény volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyenben részem lesz ennyi idősen.” - mondta el Jónás Dorina.

Keszthelyi diákoknak is szép számmal ítélték oda a legfényesebb érmeket. A Vajda János Gimnázium három tanulója is a legjobbak között lépett fel a gálán. Merics Edit szaxofonnal, Kovács-Markó Ákos klarinéttal, Varga Sára pedig fuvolajátékával kápráztatta el a publikumot.

„Nagyon jó volt látni ennyi fiatal diákot együtt. Mindenki együtt csapatosan mozgott. Senkinek nem volt a kezében telefon. Mindenki bulizott és jól érezte magát. Nagyon sokakkal csak összefutottunk az utcán és tudtunk beszélgetni, kapcsolatok alakultak ki. Én nagyon-nagyon élveztem. Ez egy közösségépítő rendezvény, mindamellett kulturális program is.”

A kategória felelősök véleménye szerint bár a jelentkezők száma csökkent, nagyon színvonalasak voltak az előadások. A korábbi 150 helyett 90-en mérettették meg magukat. Ez a pandémiának is köszönhető.

"Mindig vannak nagyon tetehtséges gyerekek, de a tehetség kevés. Szóval azt is el kell mondani, hogy szinte a szorgalom az fontosabb. Hála Istennek vannak olyanok, akinek van türelme, ideje, hogy a hangszer titkait ilyem szintre kikutassa, hogy aztán így szóljon a hangszer a keze alatt, ahogy itt hallhattuk.” - osztotta meg Bánhidai Tamás kategóriafelelős.

A komolyzenei kategória fődíjasa a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákja György-Horváth Zente lett, aki hegedűjátékával varázsolta el a zsűrit.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus