+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzeti Konzultáció – Nógrádi György
2017. október 31. kedd 13:03 - Keszthely
Nemzeti Konzultáció – Nógrádi György
Nógrádi György volt a vendége a keszthelyi FIDESZ által szervezett lakossági fórumnak. A biztonságpolitikai szakértő a most zajló Nemzeti Konzultáció apropóján a migrációról, valamint Európa és a világ aktuálpolitikai helyzetéről beszélt a Balaton Színházban.

Nógrádi György a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet a migránsokat küldő területek változására is: „Teljesen más jellegű emberek jönnek, a Közel-Keletet felváltotta a Fekete-Afrika. Embertömegek jönnek, és az afrikai vezetők abban érdekeltek, hogy jöjjenek. Mert ha eljönnek, akkor ott a nyomás csökken, az értelmiség jelentős része kivándorol, a forradalmi aktivitás lecsökken, a munkaerőtöbblet és -hiány –a kettő együtt van– máshogy jelenik meg, és ezek az emberek több pénzt küldenek haza, mint afrikai országok jelenleg az Európai Uniótól elvárhatnak.”

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője a most zajló, Soros-tervvel kapcsolatos Nemzeti Konzultáció fontosságáról és hátteréről beszélt: „Az Európai Bizottság és Európa egyes vezetői továbbra is azt tervezik, hogy jelentős számú migrációra van szükség. Többek között Soros György is ebben aktívan részt vesz, mondhatni, az ő koncepciója érvényesül, ezt láthatjuk az Európai Bizottságnál és még az Európai Parlamentnél is. Tehát mindenképpen szükséges, hogy határozottan fellépjünk, ehhez kérjük a magyar emberek támogatását a Nemzeti Konzultációban. Írják meg a véleményüket, és természetesen a vélemények összegzésével fog a kormány fellépni ebben a kérdésben.”

Nógrádi György a lakossági fórumon érintette az Egyesült Államok, Oroszország és Kína világhatalomban betöltött pozícióját, a közel-keleti helyzetet és az Európában zajló folyamatokat. A kormány álláspontját idézve elmondta: a schengeni határokat le kell zárni, az EU-n kívül hotspotokat kell létrehozni, a gazdasági migránsok közül, akit lehet, vissza kell küldeni. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette: ezzel hazánk sokáig egyedül volt, aztán felsorakoztak mögénk a V4-ek, Ausztria, és a német politika is megváltozott a szociáldemokraták ellenzékbe kerülésével. Tehát a magyar álláspont kezd fővonallá válni az unión belül. Nem utolsó sorban Jean-Claude Juncker és Angela Merkel bejelentette, hogy visszavonul, de ez évekbe telik. A kérdés csak az, hogy Európának vannak-e még évei. – hangsúlyozta Nógrádi György.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó