+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A keszthelyi iskolák is kapnak notebookokat
2022. március 16. szerda 17:30 - Keszthely
A keszthelyi iskolák is kapnak notebookokat
Március végéig 120 ezer notebook érkezik az iskolákba. Elsőként a kilencedik évfolyamosok és a pedagógusok kapják meg az eszközöket. Már a keszthelyi intézmények is vehettek át laptopokat. A kormány hazai és uniós forrásból is jelentős összeget fordít az oktatás digitalizációjára.

32 darab notebookot kapott az Életfa iskola. Ezeket az eszközöket a pedagógusok használják. A tanórákon nagyon hasznosak lesznek.

„Szerintem nagyon jól néznek ki, szerintem hasznos lesz a jövőben is” - vélekedik Bock Eszter, az Életfa iskola diákja. 

Az információs és kommunikációs eszközök használatának fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Az Életfa iskolában is törekednek arra, hogy minél nagyobb teret kapjanak a notebookok és más ilyen berendezések.

„Azért segítség a tanulásban a laptop, mert beléphetünk például a classroomba, hogy ha van valami feladat, meg mindent megtalálunk rajta, meg a feladatokat meg tudjuk rajta csinálni” - mondta Hóber Milla Gréta. 

A járványhelyzet is megmutatta, hogy mekkora szükség van az elektronikus eszközökre az oktatásban. A magyar iskolarendszerben mintegy 350 ezer számítógép, laptop, digitális oktatásra is alkalmas eszköz állt rendelkezésre 2020 márciusában. 

Babos Lajos igazgató: „Nálunk egy hiánypótló dolog is megvalósulhat a jövőben, hiszen az intézmény még nem alkalmazza az e-napló rendszerét. Ezeknek az eszközöknek az érkeztével szeretnénk áttérni mi is a hagyományos papíralapú adminisztrációról az e-napló rendszerére.”

A kormány prioritásként kezeli az oktatás digitalizálását. Az Európai Unió újjáépítési alapjának felhasználásával 200 milliárd forintot fordítanak erre a célra. 2025 végéig mintegy 615 ezer notebookot vásárolnak: a pedagógusok 55 ezret, a diákok 560 ezret kapnak. 

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkűr: „Nagy utat tettünk meg az elmúlt években a digitalizáció terén. Talán emlékezhetnek többen, hogy a kormány 2016-ban fogadta el egyébként a digitális oktatási stratégiát, ami akkor az iskolai wifi telepítések terén, a sávszélesség bővítése terén és az eszközök beszerzése terén is számos intézkedést tartalmazott. 27 milliárd forintot fordítottunk az előző években arra, hogy minden állami intézményben szélessávú wifi szolgáltatás legyen elérhető.”

Az eszközbeszerzés felmenő rendszerű, jelenleg a kilencedikesek és a pedagógusok kapják meg a notebookokat. Az ötödik-hatodik évfolyamosok is várhatóan ebben az évben kézbe vehetik a laptopokat. Az eszközök állami tulajdonban maradnak, a felhasználók használatba kapják és a tervek szerint az érettségi után az akkori értékükön megvásárolhatják.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus