+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elindult a Keszthelyi TV gyakornoki programja
2022. március 2. szerda 16:31 - Keszthely
Elindult a Keszthelyi TV gyakornoki programja
Egyedülálló gyakornoki program indult a Keszthelyi Televízióban. A Közgázból, az Asbóth iskolából és a VSZK-ból érkeztek diákok, hogy belekóstoljanak a média világába. A fiatalok az alapoktól ismerhetik meg a televíziózást, forgatásokra járhatnak, interjúkat készíthetnek, anyagokat vághatnak vagy a műsorvezetők sminkjeit álmodhatják meg.

A televízió bemutatásával kezdődött a gyakornoki program. A 12 középiskolás a stúdióban ismerhette meg a tv múltját és a kollégák egy részét. Manninger Beáta programigazgató a következő hónapok menetrendjét ismertette. A diákok közül többeket a média műszaki oldala érdekel.     

„Nagyon szeretem a médiát és annak különféle szakirányait. Először is a vágás, operatőrködés, és ezek a fajta szakirányok nagyon tetszenek, és érdeklődök iránta.” - mondta Pas Marcell, a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Technikumának tanulója.

Az első alkalommal a szerkesztői helyiségeket, a vezérlőt és a vágópultokat ismerhették meg az érdeklődők. A gyakornoki programba olyanok is jelentkezhetnek, akiket azok a háttérmunkák érdekelnek, mint például a sminkelés.

„A sminkelés része érdekel a tévézésnek. Azért, mert egész életemben ez a pályafutás érdekelt, a tévézés és a sminkelés. Az emberek arcát megcsinálni a filmekből. Úgyhogy ez volt, ami motivált erre.” - tette hozzá Csótár Viktória, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának diákja.

A Keszthelyi TV nem titkolt célja, hogy nyisson a fiatalok felé. Ennek egyik pillére a most induló gyakornoki program. A jelentkezőknek a hónapok során lehetőségük van olyan szintre fejlődni, ahol már akár önálló tartalmakat is gyárthatnak.

„A legelső és legfontosabb dolog számomra mindig is az volt, hogy amit az élet felkínál, mindent kipróbálok. Ez is például ezek közé esett. A bűvészkedés által a szereplés is mindig érdekelt, ezáltal választottam egyrészt a riporterit. Szerkeszteni meg en bloque szoktam és szeretek, és azt is azért mellé csatoltam így ezáltal.” - emelte ki Hajdu László, a ZSzC Keszthelyi Vendéglátóipari Technikumának tanulója.

A gyakornoki programmal – azáltal, hogy a helyi média mini tévés szakember képzésbe kezd – az iskolákkal együttműködve a helyi tehetségek gondozásában is élen jár. A program ötletgazdája és elindítója Manninger Beáta programigazgató.

„Helyi fiatalokról van szó. Egyfelől a fiatalokra nagyon-nagyon nagy szükség van. A fiatalok teljesen más szemszögből, teljesen másképpen látnak bizonyos dolgokat, a miket igenis meg kell hallgatni, hiszen nem biztos, hogy mindig csak az a jó, amit mi 20-30 éves tapasztalattal tudunk. A másik pedig az, hogy nagyon fontos, hogy itt keszthelyi és Keszthely környéki fiatalokról beszélünk.” - tájékoztatott a Keszthelyi Televízió programigazgatója.

A diákok folyamatosan csatlakoznak be a napi munkába. A program nyitott bárki előtt, így továbbra is lehet jelentkezni a Keszthelyi Televízió elérhetőségein.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus