+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen is elindult a gyűjtés az ukrán menekültek számára
2022. február 28. hétfő 17:49 - Keszthely
Keszthelyen is elindult a gyűjtés az ukrán menekültek számára
Gyűjtőpontokon várják az ukrajnai menekülteknek szánt adományokat mától Keszthelyen. A segíteni szándékozók a város 4 különböző pontjára vihetnek többek között tartós élelmiszert, gyógykészítményeket vagy tisztálkodási szereket.

A város polgármestere, országgyűlési képviselő-jelöltje közösségi oldalán hívta fel az összefogás fontosságára a figyelmet és kérte, hogy minél többen segítsenek a háborús helyzet elől menekülőknek.

„Elindított a hétvégén Keszthely város önkormányzata és a Katolikus Karitász közösen egy adománygyűjtési akciót, amelynek az a célja, hogy keszthelyi helyszíneken adományokat gyűjtünk, és ezeket az adományokat a Karitász segítségével azokba a logisztikai központokba szállítjuk el, ahogy a lehető leggyorsabban el tud jutni a rászorulóknak a segítség.” - fogalmazott Nagy Bálint a videóban.

Az adományozók közül a legtöbben rendszeresen segítenek a rászorulóknak.

Pálfi  György: "A bajba jutottakon illik segíteni, főleg egy keresztény érzelmű embernek azt hiszem, hogy ez a minimum, amit megtehetünk, ha van rá módunk."

Ruhaneműket, plüssállatokat, szemetes zsákokat és tartós élelmiszereket vittek eddig a legtöbben az első adománygyűjtő napon.

„Olyan dologra lenne szükségük, amiket azonnal fel tudnak használni. A tartós élelmiszerek közül is , fóliázott szalámi, vagy tartós kenyér, kekszek, édességek a gyerekek részére, mert szegényeknek most per pillanat semmi nincsen, tehát akár dobozos kakaó, tej a gyerekek számára, méz, ilyeneket gondoltunk, ezen kívül még ami fontos lenne esetleg gyógyszerek,pl. lázcsillapító, fájdalomcsillapító.” mondta híradónknak Szanatiné Könyves Györgyi, a Kármelhegyi Boldogasszony Karitász csoportvezetője.

A gyűjtést a Keszthely összefog Facebook csoporttal közösen indították el. Abban bíznak, hogy a közösségi portálon még többen látják a felhívást.

„Az adományokat több helyszínen is várjuk, a Főtéri templomban, a Kármelita templomban, a Fidesz irodában a Kossuth utcán, és itt a Kékháznál is nagy szeretetettel várjuk, és reméljük, hogy minél többet tudunk összegyűjteni.” - mondta Fábiánné Figder Nikoletta.

Amire kimondottan szükség van az adománygyűjtő pontokon: azonnal fogyasztható élelmiszerek, vény nélkül kapható gyógyszerek, alapvető higiéniás szerek, eszközök.

Németh Veronika - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár