+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Oltási támogatást kapnak a keszthelyi családok
2022. január 28. péntek 17:26 - Keszthely
Oltási támogatást kapnak a keszthelyi családok
Oltás támogatással folytatja a keszthelyi családok támogatását az önkormányzat. Az agyhártyagyulladás elleni oltássorozat második dózisát téríti vissza a város. Mai tájékoztatóján Nagy Bálint polgármester elmondta, hogy ez akár 32 ezer forintot is jelenthet a családoknak. A városvezetés 2022-ben 3,6 millió forintot szán erre a célra. Keszthely polgármestere bejelentette azt is, hogy minden oktatási intézménynek vásárolnak súlyos allergiás reakciók gyors kezelésére szolgáló EpiPen injekciót.

A meningococcus baktérium okozta járványos agyhártyagyulladás leginkább az egy év alatti gyermekeket veszélyezteti. A betegség sokszervi elégtelenséget okozhat, melynek kimenetele tragikus is lehet. A betegség egy nem kötelező védőoltással megelőzhető, amely három dózisból áll. A vakcina darabára jelenleg 27 és 32 ezer forint között mozog.

A városvezetés arról döntött, hogy a második dózis díját visszatéríti a szülőknek – jelentette be Nagy Bálint polgármester. Az önkormányzat tavaly babaköszöntő csomagot vezetett be. A családtámogatási rendszer következő része az oltás támogatás. 

„Azzal számoltunk, hogy 3,6 millió forintos összeget szükséges beállítani a költségvetési sorra, ezt meg is tettük. Nyilván ha menet közben azt látjuk, hogy nagyobb ennél az igény, akkor természetesen az általános tartalék terhére fogunk tudni akár átcsoportosítani. Az előzetes igények, illetve tapasztalatok, felmérések azt igazolják, hogy nagyjából ez lesz az a körülbelüli összeg, ami az idei, 2022-es évben szükséges lesz, hogy felhasználjuk” - nyilatkozta Keszthely polgármestere. 

Február 1-től lehet visszaigényelni az oltóanyag árát. Az önkormányzat honlapján elérhető kérelemhez az első oltást igazoló igazolványt és gyógyszertári nyugtát kell csatolni a szülőknek. A vakcina megvásárlásától számított 90 napon belül kell ezt megtenni az igénylőknek.

Ez az eszköz az un. EpiPen. A súlyos allergiás reakciók gyors kezelésére szolgáló eszköz megmenthette volna azt a hétéves budapesti gyermeket, akinél január közepén mogyoróérzékenység okozta allergiás reakció lépett fel. A polgármesteri pénzügyi keretből vállalta Nagy Bálint, hogy a költségvetés elfogadását követően, február 10-től minden keszthelyi oktatási intézménynek vásárolnak ilyen injekciót.

„A bölcsődétől kezdve, óvodák, iskolákon, egészen az egyetemig minden ilyen intézményben egy életmentő EpiPen eszközt fogunk eljuttatni. Az egyeztetést azt most meg fogjuk kezdeni az érintett fenntartókkal, hiszen itt nem csak az önkormányzati intézményekre gondolunk, hanem akár az állami, vagy akár egyházi iskolákra – 25 intézményről beszélünk. Azt szeretném, hogy – adja a Jóisten, hogy sose legyen rá szükség, de ha ne adja az Isten - szükség lesz erre az eszközre, akkor kéznél legyen” - fogalmazott Nagy Bálint. 

A polgármester hozzátette, minden önkormányzat feladata a családok támogatása és hogy biztosítsa azt, hogy mindenki biztonságban legyen. Ezért döntöttek az oltás támogatásról és az EpiPenek beszerzéséről.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
 
 
 
 
YouTube/ NationwideChildrens
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus