+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rovarhotelt helyeztek el az Erzsébet-ligetben
2021. december 24. péntek 13:44 - Keszthely
Rovarhotelt helyeztek el az Erzsébet-ligetben
A keszthelyi klímastratégiai projekt keretén belül készült és nyáron bemutatott roverhotel kapott helyet a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület javaslatára az Erzsébet-ligetben. A zöldterület északi részén még természetes talajtakaró növényzet van, ami ideális méhlegelő, ezért helyezték ide a rovarhotelt.

A képzőművészet segítségével hívták fel a figyelmet a környezet- és a klímavédelem fontosságára. A Fő téren, augusztus 20-án nyílt kültéri tárlat egy alkotói pályázat útján valósult meg a keszthelyi klímastratégiai projekt keretén belül. Kizárólag természetes anyagokat használhattak a művészek, így tett Murányi Marcell is, aki ezt a sokak tetszését elnyerő rovarhotelt készítette.

A rovarhotel az Erzsébet-ligetben kapta meg új otthonát. A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület javasolta a városvezetésnek, hogy vásárolják meg az alkotást, végül ingyen adta oda azt a budapesti művész.A VÜZ munkatársainak segítségével helyezték el a civil szervezet tagjai a rovarhotelt.

Forstner Anna, a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke: „A ligetnek ez a területe az, ahol még természetes a talajtakaró növényzet, kaszáló rétnek is nevezhetnénk, ahol tavasszal, nyáron, ősszel vadvirágok nőnek. A rovarok, akiket várunk ide a rovarhotelbe, találnak maguknak mézelő helyet, ez igazi méhlegelő lesz és reméljük, hogy tényleg betelepszenek a rovarok.” 

A rovarhotelek olyan ember által készített építmények, melyekben ideális otthonra lelhetnek a rovarok. Elsősorban például a magányosan élő méhfajtáknak nyújthat menedéket, de más beporzók is megtelepedhetnek ezekben a szálláshelyekben. A rovarhotel segít az egészséges ökoszisztéma fenntartásában, ugyanis a rovarok nélkül a természet egyensúlya felbomlik. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus