+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rovarhotelt helyeztek el az Erzsébet-ligetben
2021. december 24. péntek 13:44 - Keszthely
Rovarhotelt helyeztek el az Erzsébet-ligetben
A keszthelyi klímastratégiai projekt keretén belül készült és nyáron bemutatott roverhotel kapott helyet a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület javaslatára az Erzsébet-ligetben. A zöldterület északi részén még természetes talajtakaró növényzet van, ami ideális méhlegelő, ezért helyezték ide a rovarhotelt.

A képzőművészet segítségével hívták fel a figyelmet a környezet- és a klímavédelem fontosságára. A Fő téren, augusztus 20-án nyílt kültéri tárlat egy alkotói pályázat útján valósult meg a keszthelyi klímastratégiai projekt keretén belül. Kizárólag természetes anyagokat használhattak a művészek, így tett Murányi Marcell is, aki ezt a sokak tetszését elnyerő rovarhotelt készítette.

A rovarhotel az Erzsébet-ligetben kapta meg új otthonát. A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület javasolta a városvezetésnek, hogy vásárolják meg az alkotást, végül ingyen adta oda azt a budapesti művész.A VÜZ munkatársainak segítségével helyezték el a civil szervezet tagjai a rovarhotelt.

Forstner Anna, a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke: „A ligetnek ez a területe az, ahol még természetes a talajtakaró növényzet, kaszáló rétnek is nevezhetnénk, ahol tavasszal, nyáron, ősszel vadvirágok nőnek. A rovarok, akiket várunk ide a rovarhotelbe, találnak maguknak mézelő helyet, ez igazi méhlegelő lesz és reméljük, hogy tényleg betelepszenek a rovarok.” 

A rovarhotelek olyan ember által készített építmények, melyekben ideális otthonra lelhetnek a rovarok. Elsősorban például a magányosan élő méhfajtáknak nyújthat menedéket, de más beporzók is megtelepedhetnek ezekben a szálláshelyekben. A rovarhotel segít az egészséges ökoszisztéma fenntartásában, ugyanis a rovarok nélkül a természet egyensúlya felbomlik. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus