Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fiatalok a környezetvédelemért
2018. máj. 24. csütörtök | Keszthely
Fiatalok a környezetvédelemért
Rovarhotelt és fűzfakunyhót készítettek, valamint számos növényt és fát is ültettek a város iskoláinak diákjai. A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán nyert forrásból forrásból valósította meg a projektet, amelynek célja az iskolák udvarán lévő zöldfelületek növelése és a környezetvédelemre való nevelés.

A rovarhotelbe várják a lakókat a Csány-Szendrey iskola másodikosai. Az osztály a Környezetvédő Egyesület projektjéhez kapcsolódva alakította ki az építményt, amelyben téglák, virágtartók és tobozok is helyet kaptak. A hotel egy zöldtetőt is kapott. Az udvaron két fűzfakunyhó épült, ez, amint növekedésnek indul, árnyékot nyújt majd a diákoknak az iskolai szünetekben.         

„Gondoltuk, hogy a gyerekek számára is egy kicsit érdekesebb dolgokat teszünk a pályázatba. Ilyen volt a fűzfakunyhó, ahova, ha már jól benőtte a zöld, akkor el tudnak egy kicsit vonulni, beszélgetni. A másik megvalósult része volt a programunknak a rovarhotel, ott pedig a rovarokat várjuk sok szeretettel, amit majd a gyerekek megfigyelhetnek. Akár környezet órán is ki lehet ide jönni, és meg lehet nézni, hogy milyen rovarok foglalták el a szállásukat a hotelban.” - mondta Ekman Mónika, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanítónője.

Az oktatási intézmény udvarára virágágyás is került, csak úgy, mint az Életfa iskolába. Itt levendulát és rózsát is ültettek a diákok, de egy diófa és egy díszcseresznye is helyet kapott az előkertben. Emellett két orgonabokor is virágzik majd a jövőben. A kis Vajdában lonc került az udvarba, ezáltal idővel zöld kerítésben gyönyörködhetnek a diákok. Emellett tölgyfákat is ültettek magaságyásba, ezeknek a gondozását is a tanulók vállalták magukra.

A projekt záró rendezvényére a Fejér György Városi Könyvtárban került sor. Itt Molnár Richárd, a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület tagja számolt be a pályázat céljairól és eredményeiről az érdeklődőknek.      

„Leginkább ennek alapvető célja az volt, hogy egy környezeti nevelést tudatosítsunk a gyerekekben, akikben így a jövő rejlik. Mindenképpen tudatosítani akarjuk bennük azt, hogy mennyire fontos az, hogy milyen környezetben élünk. Mindenképpen szeretnénk azt elérni, hogy ők is fontosnak tartsák azt, hogy egy élhetőbb környezetet alakítsunk ki.” - tájékoztatott a természetvédelmi mérnök.

A könyvtárban egy minikiállítás is nyílt a parkosítási tervekből, valamint az elkészült munkákból. A rendezvényre a projekten dolgozó diákokat is meghívták, akik egymás munkáját is megcsodálhatták.     

Regman Karola - Keszthelyi TV                           

| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Balatonmáriafürdő
Balatonmáriafürdőn helyi vagy országos védelem alá vonnák a Balaton egyik legnagyobb egybefüggő nádasát.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A játékra az fgyvk.hu oldalon lehet regisztrálni.
| 2023. júl. 6. csütörtök 17:00 | Karmacs
A Magyar Honvédség programját immár 20. alkalommal szervezték meg 60 gyerek részvételével.
| 2023. már. 29. szerda 18:03 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit könyvtáros
| 2023. már. 24. péntek 18:32 | Keszthely
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.