+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Iskolanyitogató program
2021. december 17. péntek 19:05 - Keszthely
Iskolanyitogató program
Leendő elsősöket vártak csütörtökön délután az Egry József Általános Iskola udvarára. Az intézmény alsós diákjai és tanítóik lelkesen készültek a közös programra. Minden az ünnepvárásról szólt: a díszítés, az ajándékkoncert és a hangulat is.

Az Egry József Általános Iskola igazgatónője kalauzolja a kis óvodásokat az iskola adventi Iskolanyitogató programján. Sorban érkeznek a város óvodáiból a kisgyermekek. Ki az édesanyjával, ki a nagymamával. Mindannyian szeptemberben a kis hátizsákot iskolatáskára cserélik majd. Az öt részből álló programsorozaton játszanak, kikapcsolódnak és az iskolával ismerkednek a kisgyermekek. A karácsonyi hangulatot idéző iskola udvarán megtudhatták, hogy nem csak a padban kell ülni és figyelni a tanító nénire, hanem hangulatos rendezvényeken is részt vehetnek majd.

"/ Természetesen a célunk kettős ezzel a mai programmal. Egyrészt, a lelkünkben támadt egy hiányérzet az elmúlt évek során, mert, hogy közös iskolai ünnepséget nem tudtunk tartani és már nagyon vágytunk arra, hogy a közös együttlét megvalósuljon. Ezért a járványügyi helyzetet figyelembe véve, ahhoz igazodva, az iskola udvarára helyeztük át ezt a karácsonyi műsorunkat és ünneplésünket. A másik célunk, pedig természetesen az, hogy az óvodás gyerekek és a szüleik betekintést nyerhessenek az iskolánk mindennapjaiba és az ünnepeinkbe is." mondta Tóth Éva igazgató.

Az alsós tanulókkal közösen zajlott a program. Minden gyermek örült a színes kavalkádnak. Ráhangolódtak a karácsonyra, a készülődésre. Bátran el is mondták, hogyan készülnek az ünnepnapokra.

"Földíszítjük az egész iskolát. A termeket és a folyosót is és ilyenkor megpróbálunk egy kicsit kevesebbet veszekedni és ezt a mai programot nagyon vártam."- mondta Hárrer Sára.

Az alsós kisdiákok szívesen beszéltek arról is, hogy zajlik a családban  az ünnep. Marton Benedek a következőt mondta el."Általában be szoktunk menni a szobánkba  a tesómmal és anyáék csöngetnek és kimegyünk és akkor már ott van meglepetésből az ajándékok és együtt van a család."

Az iskola tanulói a vendégeknek a karácsonyi ünnepekre összeállított műsort mutattak be. Énekeltek és fényekkel varázsolták az ünnepet az udvarra. A tanulók és a kis óvodások ajándékkoncertet hallgattak. Felcsendültek az ismert dalok és mindenki bekapcsolódott az éneklésbe. Játékban is részük volt a gyerekeknek. Az ünneppel kapcsolatos kérdésekre adott helyes válaszért jutalom is járt. Egy bátor óvodás kisfiú elénekelte azt a karácsonyi dalt, amit az óvodában tanult.

A hangulatos karácsonyváró rendezvény a második programja volt az Iskolanyitogató programnak. A jövő évben más-más tematika szerint még három programra várják az óvodásokat az Egry iskolába. A programokról az óvodákban érdeklődhetnek a szülők.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár