Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Csapatépítéssel kezdték a tanévet a pedagógusok
2022. aug. 26. péntek | Keszthely
Csapatépítéssel kezdték a tanévet a pedagógusok
Az Egry iskola nevelőtestülete csapatépítő tréninggel indította az új tanévet. A pedagógusoknak a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai tartottak foglalkozást. A játékos feladatok nem csak a tanítókat, tanárokat kovácsolták össze, hanem az önismeret fejlesztésében is segítettek.

Papírból kellett tornyot építeniük a három fős csapatoknak. A résztvevők kreatív megoldásokat használtak annak érdekében, hogy az övék legyen a legmagasabb építmény. Az oktató munka során a szakemberek maguk is használják az élménypedagógia elemeit, de sok újat is tanultak.

"Mindenképpen fontosnak tartom, mert ritka az a pillanat, amikor a tantestület így, tanítványok nélkül együtt töltheti az időt. És azt gondolom, hogy nagyon érdekes érzés az, hogy a katedra másik oldaláról szemléljük a dolgokat, és mi vagyunk a kisdiákok és mi hajtjuk végre azokat a feladatokat, amelyeket nap mint nap, mi adunk ki a diákoknak." - mondta Végh Andrea, az Egry József Általános Iskola és AMI tanítója.

A feladatok mindegyike együttműködést igényelt. A foglalkozás nagyon jó hangulatban telt. A rendőrség munkatársai a játékok során rávilágítottak a résztvevők személyiségjegyeire is. Ezek az alkalmak a hamarosan kezdődő pedagógiai munkát is segítik.

"A gyerekek visszaérkeznek a szabad életből, a nyárból. Próbáltunk nekik olyan programokat hozni, amivel egy kicsit ők is majd tudnak játékosan kezelni a gyerekeket. Ezt próbáljuk nekik megmutatni, megtanítani nekik. A csapatok összekovácsolására is nagyon alkalmasak ezek a feladatok, amiket hoztunk. Itt le tudják mérni az empátiát, a csapatmunkát, hogyan tudnak csapatban dolgozni, mit kell erősíteniük majd a közeljövőben." - tájékoztatott Sváb Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója.

A pedagógusoknak már augusztusban megkezdődik az új tanév. Ahhoz, hogy a gyerekeket megfelelő módon tudják fogadni szeptember 1-én, sok előkészület kell. Az Egryben eddig is jó volt a munkaközösség, ez elengedhetetlen a hatékony oktatáshoz.

"Egy iskolában az oktató nevelő munka az csapatmunka. Nagyon fontos, hogy a csapat tagjai együtt tudjanak működni, támogassuk egymást, segítsük egymást, kiegészítsük egymást, inspiráljuk egymást. A hosszú évek alatt viszonylag stabil, nagyon jó tantestületi közösség alakult ki itt az iskolánkban, de szükség van arra, hogy így nyár végén kicsit összehangolódjunk. És a csapatépítés, pont ezt az összehangolódást célozza meg." - emelte ki Tóth Éva, az Egry József Általános Iskola és AMI intézményvezetője.

A pedagógusok lelkesen dolgoztak a csapat sikeréért. A foglalkozáson tanult feladatokat a tanév során is alkalmazni tudják majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. jún. 24. péntek 15:37 | Gyenesdiás
Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub, a programra 8 csapat nevezett.
| 2022. már. 10. csütörtök 11:22 | Keszthely
Sövényt ültettek és rendbe tették a kertet a Balatoni Múzeum munkatársai.
| 2021. szep. 1. szerda 17:41 | Keszthely
Szeptemberben az egész országban kell iskolák közelében számítani az egyenruhások jelenlétére.
| 2019. aug. 22. csütörtök 19:19 | Keszthely
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
| 2017. aug. 30. szerda 22:07 | Keszthely
Keszthelyen 2231 középiskolás, valamint 1649 általános iskolás diák kezdi meg a tanévet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.