Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elkezdődött az iskola, legyünk körültekintőbbek az utakon!
2021. szep. 1. szerda | Keszthely
Elkezdődött az iskola, legyünk körültekintőbbek az utakon!
Rendőrök segítenek a gyalogátkelőhelyeknél az iskolák környékén. Ebben a hónapban nem csak Keszthelyen, hanem az egész országban kell számítani az egyenruhások jelenlétére. Figyelmeztetik az autósokat és a kerékpárosokat egyaránt a nagyszámú gyermekjelenlétre, valamint felhívják a figyelmet a szabályos közlekedésre is a baleset-megelőzés érdekében.

Folyamatosan érkeztek a gyermekek és szüleik szeptember elsején reggel az iskolába. A megnövekedett forgalom miatt nagyobb körültekintésre van szükség a gyalogátkelőhelyeknél. Évek óta a tanévkezdéstől egy hónapig rendőrök vigyázzák az átkelők biztonságát. A szülők is pozitívan állnak ehhez hozzá.

„Egy negyedikes és egy másodikos kislányom van. Nagyon várták már az iskolakezdést, mi is nagyon vártuk már az iskolakezdést. Nagyon szuper, hogy itt vannak a rendőrök. Igazából, hogyha meg is tudunk állni valamelyik parkolóban, akkor biztonsággal át tudom őket engedni a zebrán, mert biztos, hogy nem történik velük semmilyen probléma.” - osztotta meg Sági András.

Az iskolarendőr program évek óta sikeres. Az egyenruhások tapasztalata szerint a nyári időszakban elszoktak az autósok a nagyobb számú gyermekjelenléttől, ezért szükséges felhívni a figyelmüket a fokozott körültekintésre. A rendőrök a zebráknál az átkelést segítik, valamint figyelmeztetik a kerékpárosokat, a gyalogosokat is a biztonságos közlekedés szabályaira.

„A kerékpárosokra is jellemző az, hogy a gyalogátkelőhelyen még mindig átkerekeznek, ezért őket is felszólítjuk arra, hogy szálljanak le a kerékpárról, a kerékpárt tolják át szabályosan a gyalogátkelőhelyeken. Illetve kerékpáron sem szabad mobiltelefonálni, erre is felhívjuk a figyelmet. Illetve a gyalogosok is az okos készülékeikkel mennek és észre sem veszik, hogy a gyalogátkelőhelyhez értek és akkor átmennek körültekintés nélkül az úttesten. És erre is felhívjuk a figyelmet.” - ismertette Dongó Norbert rendőr főtörzsőrmester, baleset-megelőzési előadó.

A rendőrök ezek mellett figyelmet fordítanak arra is, hogy az autókban a sofőrök se telefonáljanak szabálytalanul, valamint a gyermekülés megfelelő használatát is ellenőrzik. Az egyenruhások jelenlétére szeptemberben az egész ország területén kell számítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A “Balaton festőjéről” emlékezett meg születési évfordulója közeledtével az Egry József Általános iskola.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Nagy sikerrel rendezték meg a gyenesdiási művészeti fesztivált.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.