+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjelent a 2022-es Nyugat-balatoni Kalendárium
2021. december 10. péntek 16:14 - Keszthely
Megjelent a 2022-es Nyugat-balatoni Kalendárium
Megjelent a 2022-es Nyugat-balatoni Kalendárium. A szerkesztők idén is érdekes olvasmányokat kínálnak a közönségnek. A Balaton és Hullám Szálló, valamint a keszthelyi mozi története, a rezi barlangok és Illés Fanni paralimpiai bajnok is helyet kaptak a kötetben. A kalendáriumot csütörtökön mutatták be a szerkesztők, Pelcz István és Papp Péter a Fejér György Városi Könyvtárban.

Hetedik alkalommal foghatja kezébe az olvasó a Nyugat-balatoni Kalendáriumot. Az év tizenkét hónapjára felosztott kötet a térség hagyományaival, történeteivel és érdekes személyekkel foglalkozik. A szerkesztők a mostani kiadásban nem tudták kikerülni a koronavírus-járványt.

Papp Péter szerkesztő: „Egy kicsit vigasztalónak, hogy a pestis, a kolera, meg egyéb ilyen világjárványok voltak. Meg kicsit felhívni a figyelmet, hogy mi emberek tehetünk a járványok terjedésének sebességéről és a mélységéről.” 

Papp Péter és Pelcz István szerkesztők mutatták be a 2022-es kötetet. Saját írásaik mellett felkért írók munkáit lapozhatja fel az érdeklődő. Többek között Müller Róbert, Kukorelly Pál és Cséby Géza írása is gazdagítja a kalendáriumot. 

Pelcz István szerkesztő: „A környékben már több helyen csinálnak olyat, hogy régi, értékes, ám már senkihez nem tartozó síremlékek obeliszkjeit beleépítik egy falba. Ezt megcsinálták a karmacsi temetőben is.”

A karmacsi temetőkről, a keszthelyi református közösségről, a Hullám és a Balaton szálló történetéről, Vajkay Aurélról és a rezi barlangokról is helyet kaptak írások. 

„Egy évünk van arra, hogy összeállítsuk egyrészt a költségvetésünket, másrészt pedig a témáinkat összeszedjük, a könyv tartalmát kifaragja ez a 12 hónap. A tematikáról annyit, hogy ez a környék, ahol élünk, annak emberei, eseményei jelenjenek meg, immár hetedik esztendeje. Nagyon bízom benne, hogy a hetedik év a kalendáriumban nem olyan lesz, mint a házasságnál, hogy próbára tesz bennünket, hanem most már egy kicsit öltözködünk a nyolcadik évre” - tette hozzá Pelcz István. 

A kötetbe beválogatott témák vagy szerzők mindegyike kötődik a nyugat-balatoni térséghez, szakmai elismertségük megkérdőjelezhetetlen – vallják a szerkesztők. Nagy érdeklődést tapasztalnak a kötet iránt. A könyvesboltban már többen érdeklődtek a kalendáriumról.

„Mi ezt azt hittük, hogy egyszer vagy kétszer megcsináljuk, már hét megjelent. Még mindig van a tarsolyunkban olyan téma, mert jönnek az emberek, jönnek az ismerősök és mondják, hogy ez is milyen jó lenne, az is milyen jó lenne, ha megírnátok. Most a ’22-es kalendáriumról beszélünk, de a ’23-asra már meg van az például, hogy az év nyaralója, ami lett, a Zala folyó szabályozását, aki intézte, tervezte – ő építette magának” - fogalmazott Papp Péter. 

A szerkesztők bíznak abban, hogy a hetedik kötettel ismét érdekes olvasmányokat kínálnak a közönségnek. A Nyugat-balatoni Kalendáriumot 5000 példányban adták ki. Kiemelt terjesztő két keszthelyi könyvesbolt, de a környező településeken és szállodákban is elérhető a kalendárium.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár