+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hello Keszthely
2021. október 14. csütörtök 15:00 - Keszthely
Hello Keszthely
Magyarország első interaktív városa megérkezett. Már letölthető és használható a Hello Keszthely applikáció. A játékos, fiatalos, de mindenki számára érthető alkalmazás a helyi vállalkozásokat és a város turisztikai vonzerejét is erősíti. A Hello Keszthelyt bemutató mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az alkalmazás egyedülálló Magyarországon.

Már mindenki számára elérhető a Hello Keszthely applikáció. A keszthelyi közösségi alkalmazás kihívásokra alapul. Városi séta, hajózás, múzeumlátogatás, petanque, véradás, helyi szolgáltatók felkeresése is szerepel a játékos feladatok közt, amikért jutalom jár. Ezeket ajándéktárgyakra, vagy akár éttermi kedvezményekre lehet beváltani.

A kihívásoknak az volt a fő célja, hogy támogassa a helyi vállalkozásokat is. Emellett a város turisztikai vonzerejét is támogatja az alkalmazás – mondta Keszthely polgármestere. Nagy Bálint kifejtette, az állandó lakosok mellett a térségben élőket és a turistákat is megszólítja az applikáció. A Hello Keszthely úttörő, ilyen típusú települési applikáció nincs máshol Magyarországon.

Emellett a város turisztikai vonzerejét is támogatja az alkalmazás – mondta Keszthely polgármestere. Nagy Bálint kifejtette, az állandó lakosok mellett a térségben élőket és a turistákat is megszólítja az applikáció. A Hello Keszthely úttörő, ilyen típusú települési applikáció nincs máshol Magyarországon.

„Nekünk az volt a célunk, hogy egy folyamatot indítsunk el. Egy olyan folyamatot, ahol egy olyan applikációt kezdünk el, amit – furán hangzik, de – nem fogunk teljesen készre jelenteni sosem, hanem egy folyamatosan fejlődő, a felhasználók által folyamatosan fejleszthető alkalmazás legyen. Ez által nem csak egy applikációt, hanem valóban egy olyan közösségi teret hozunk létre, amit sajnos az elmúlt másfél év vírusos időszaka bebizonyított, hogy amikor nem tudunk találkozni az emberekkel és nem tudunk személyesen beszélgetni, akkor milyen nagy jelentősége van egy olyan online felületnek, ahol oda-vissza információáramlást tud biztosítani” - nyilatkozta Keszthely polgármestere.   

A Hello Keszthely fiatalos, de minden korosztály számára könnyen érthető és kezelhető alkalmazás. Az applikáció támogatására jelenleg egy honlap fejlesztése is zajlik. Az alkalmazást egy keszthelyi cég készítette. Rengeteg innovációval hoztak létre egy új technológiát. A nyáron indult tesztidőszakba 100 főt vontak be.

„Főleg a nyári, jó időszakban kisebb függőség alakult ki a játékosok, használók körében. Előre is köszönöm azoknak, akik ebben részt vettek. Egyrészt türelmesek voltak, mivel ez egy teljesen új technológia, nyilván voltak gyerekbetegségi, másrészt rengeteg ötlettel álltak elő. Az apróbb hibák bejelentése mellett inkább ötlethalmazokat küldtek. Nagyon aktívak voltak, kimentek a négy fal közül” - mondta Tóthi Attila, a Bábelhal Webstudio ügyvezetője. 

Jelenleg kicsivel 100 alatt van a kihívások száma, a fejlesztők célja, hogy ezt a számot megduplázzák. Folyamatos a szolgáltatók bevonása, számukra ingyenes a megjelenés az alkalmazásban.A városvezetés célja, hogy az alkalmazással kétirányú kommunikációt tudjanak folytatni. A jövőben például lehetőség lesz lomtalanítást rendelni rajta, vagy akár tájékozódni a helyi adórendelet változásáról is. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus