Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A KRAFT konferencián mutatták be a Hello Keszthely alkalmazást
2021. szep. 22. szerda | Kőszeg
A KRAFT konferencián mutatták be a Hello Keszthely alkalmazást
A fenntarthatóságra és a településeken belüli, valamint a települések közötti együttműködések gyakorlati megvalósítására fókuszáltak a 7. KRAFT konferencián. A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének szervezésében megvalósuló tanácskozáson részt vett a Pannon Városok Szövetsége is, amelyet idén Keszthely elnököl. Nagy Bálint polgármester a hamarosan induló Hello Keszthely alkalmazást mutatta be a résztvevőknek.

A Pannon Városok Szövetsége, mint jó példa szerepelt a 7. Nemzetközi KRAFT konferencián. Kőszegen találkoztak azoknak a településeknek a polgármesterei, akik 2014-ben léptek szövetségre egymással. A kora délutáni, zártkörű egyeztetésen a tagok megvizsgálták a még szorosabb és akár szélesebb körű együttműködés lehetőségeit, valamint megismerték Keszthely új, hamarosan startoló applikációját is. A szövetség elnöki tisztségét az idén Keszthely tölti be.

„Szeretnénk jól megerősíteni ezt az együttműködést. Ami talán a legfontosabb, hogy Nyugat-Magyarország Gazdaságfejlesztési Övezetnek, melynek a politikai koordinátora – hogyha így fogalmazhatok – Navracsics Tibor úr, neki szeretnénk egy olyan hátteret biztosítani, szakmai hátteret az önkormányzati részről, amitől azt reméljük, hogy egy sokkal hatékonyabb, aktívabb együttműködés tud lenni azon területeknél, amelyek a legfontosabbak a jövő szempontjából. Ezek az egyetem, az oktatás, a kultúra, illetve a turizmus.” - mondta Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A Kőszegen működő Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete 7 évvel ezelőtt célul tűzte ki, hogy évről évre hazai és nemzetközi szakemberek bevonásával vitassák meg a város- és régiófejlesztés követendő gyakorlatait, valamint az innováció és a fenntarthatóság témáit. A résztvevők az idei évben is arra fókuszáltak, hogy hogyan lehet az elméleteket a gyakorlatban hasznosítani, valamint térségként együtt, hálózatban gondolkodni. A konferencia középpontjában a Szigetköz állt.

„Komplex kísérlet, ami nem csak alapkutatásokat jelent, hanem megpróbáljuk beleilleszteni ennek a csodálatos természeti szépségű régiónak egy lehetséges jövőjét – több forgatókönyvet kidolgozva – egy európai sodorba. Ennek a különböző aspektusait jöttünk össze megbeszélni, illetve meghallgatni más hasonló térségi együttműködéseket. Csak egy példát mondanék, van egy Interreg Europe projektünk 8 ország részvételével. Kraft alapú, tehát a helyi közösségek fejlesztési koncepcióján alapuló.” - tájékoztatott Miszlivetz Ferenc, a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének főigazgatója.

A nyílt konferencián Keszthely polgármestere is felszólalt. Nagy Bálint bemutatta a Hello Keszthely alkalmazást.

A tanácskozáson elhangzott, az applikáció egészen egyedülálló, az ország más önkormányzata még nem készített ilyet. A Hello Keszthely várhatóan 2 héten belül elérhető lesz bárki számára. A programon a délelőtti, zártkörű megbeszélés célkitűzéseiről és eredményeiről is beszámoltak a Pannon Városok Szövetségének tagjai.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Hévíz
A technológiai fejlődésben rejlő lehetőségekről és veszélyekről tanácskozott az országos ipartestület.
| 2024. ápr. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A Föld napja alkalmából szervezett pénteken konferenciát a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület.
| 2024. jan. 24. szerda 16:45 | Keszthely
A témában nincs még teljes egyetértés, sok a vita.
| 2023. nov. 29. szerda 16:46 | Rádpuszta
Szó esett a haltelepítésekről, a törpeharcsa gyérítéséről és az elmúlt időszak tévhiteiről is.
| 2023. nov. 24. péntek 15:57 | Tapolca
Az eredményekről és a célokról számoltak be az ötödik Aktív Magyarország konferencián.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.