+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szakmák testközelből
2021. október 13. szerda 18:34 - Keszthely
Szakmák testközelből
A nyolcadik osztályos diákok pályaválasztását segíti a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs napja. A keszthelyi szakképző intézményekbe a térség nyolc iskolájának osztályfőnökei látogattak el. A pedagógusok úgy fogalmaztak, ez a program nagymértékben segíti őket abban, hogy orientálják a pályaválasztás előtt álló diákokat.

Az Asbóth iskola legmodernebb tanműhelyét is meglátogatták a 7-8-os osztályfőnökök. A Zala Megyei Iparkamaránál már hagyomány, hogy pályaorientációs napot szerveznek az általános iskolák pedagógusainak. Ilyenkor lehetőség van bepillantani a tanműhelyek munkájába, segítve ezzel a nyolcadikosok pályaválasztását.

„Ahhoz, hogy a gyerekek a lehető legjobb továbbtanulási irányokat tudják megtalálni, ahhoz elengedhetetlenül szükséges a tájékozott 7-8-os osztályfőnök is. A mi iskolánk büszkén mutatja be azt a 18 féle különböző ágazati képzést, amit a jövő évben indítani tervezünk.” - tájékoztatott Csótár András, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum igazgatója.

Az Asbóth iskolában nagyon népszerű a szépészeti és a fodrász képzés. Ezekben az ágazatokban kiváló versenyeredményekkel is büszkélkedhet az intézmény. Számos szakmánál többszörös túljelentkezés van, ez is mutatja, hogy az elmúlt években egyre népszerűbbé válik a szakképzés.

„Ezt támasztja alá például az is, hogy most októberre már nem tudunk ilyen pályaorientációs osztályfőnöki órákat vállalni, mert annyira jelentkeznek a pedagógusok. Hozzájárul ehhez persze az is, hogy a tavalyi évben a vírushelyzet miatt erre nem volt lehetőség, csak online módon és most ezt kihasználják hál’ Isten a pedagógusok. Nagyon sokan jelentkeznek, nagyon sok iskolába megyünk el.” - emelte ki Virághné Ujj Ilona, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt pályaorientációs tanácsadója.

A Premontrei iskola igazgatója rövid tájékoztatót tartott az intézmény szakképzési palettájáról, valamint az ide jelentkező diákok lehetőségeiről. Elhangzott, az iskola rengeteget fejlődött az elmúlt években, így ma már naprakész és biztos tudással vértezik fel a tanulókat.

„Már most vannak olyan diákjaink egészségügyiben, akik azért jöttek ide, mert továbbtanuláson gondolkodnak, és úgy gondolják, hogy az eddig látottak alapján nagyon-nagyon jó az egészségügyi képzés. Ápoló, gyakorló ápolókat képezünk, és ez nagyon jó alapot ad arra, hogy felsőoktatásban akár orvosi képzésre is menjenek. Informatikában szoftverfejlesztőket képezünk, a pedagógia szakon pedig pedagógiai irányba menőket képezünk.” - tette hozzá Balogh Csaba a Premontrei Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Az osztályfőnökök a Premontreiben is meglátogatták a szaktantermeket. Bepillantást nyertek az egészségügyi képzésben résztvevők műhelyébe, de azt is megtudhatták, hogy az informatikusokat a legmodernebb eszközökkel képzik. A pedagógusok nagyon hasznosnak találták a napot.

„Nagy a felelősség, ami ilyenkor a vállunkon van, és nagyon szépen köszönjük, hogy megszervezték ezt a napot nekünk, amivel egy kicsit hozzásegítettek ahhoz, hogy tanácsot tudjunk adni a diákoknak és szüleiknek.” - mondta Mohos Krisztián, a Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagintézményének tagintézményvezetője.

A pályaorientációs napon a térség 8 iskolájának osztályfőnökei vettek részt. A pedagógusok a Közgázba és a VSZK-ba is ellátogattak.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár