Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Pályaorientációs túra
2024. már. 5. kedd | Gyenesdiás
Pályaorientációs túra
Március 2-án a Festetics Imre Élményközpont szervezésében várták a Nagymezőre mindazokat akik, szeretnek túrázni, érdeklődnek az erdőgazdálkodás és az erdész szakma iránt. Bár az idő kedvezett a pályaorientációs túrának, érdeklődő kevés volt.

A szombat délelőttre meghirdetett pályaorientációs túrára készülődtek az érdeklődők. A túra 10 órakor indult, de voltak, akik már fél órával korábban a természetben töltötték az idejüket. Cserni Anita a párjával Budapestről érkezett. A természetjárás a kedvelt szabadidős tevékenységük. " Minél többet szeretünk túrázni, amennyit időnk engedi. Általában hétvégén. A térséget én elég jól ismerem, Keszthelyen elég sokat nyaraltam, családi vonatkozás miatt. Szerintem minden évben voltam itt életemben és tavaly már túráztunk is. Nem pont itt, hanem Badacsonyban meg itt a Balaton –partján mentünk,de kifejezetten  a Keszthelyi-hegységben még nem voltunk."- mondta el Cserni Anita.

A program eredeti célja az, volt, hogy az erdő szépségeinek bemutatásával is segítsék azokat a pályaválasztás előtt álló tanulókat, akik az erdész szakma iránt érdeklődnek, akik a szakma választást illetően egy életre szóló döntést hoznak. Az érdeklődés felkeltésére a legalkalmasabb évszakot választották a szakemberek. "Abszolút aktuális, az éledő természet. A már hallható madárdal, kezdődő zöld. Virágok, növények, maga az erdő. Azonkívül fogunk egy termelést is nézni, tehát szakmai munkát is és a Keszthelyi-hegységnek a csodálatos tájait.-adott tájékoztatást Göndöcs Rudolf túravezető.

A túravezetőtől azt is megtudtuk, hogy az erdész szakma általában többdinasztiás. Sokáig csak fiúk választottak olyan iskolát, ahol elméleti és gyakorlati képzés során is az erdő élővilága és az erdei ökoszisztéma összetétele, működése áll az oktatás középpontjába. Mára a lányok is érdeklődnek a szakma iránt." Én nagyon szeretnék erdész lenni. Azért mert apukámmal voltunk a Kék túrának a 70 km, 70 óra alatt születésnapján és akkor nagyon szerettem a természetet meg előtte is. Szerintem ebben a világban az erdő az egyik legértékesebb kincsünk. Apukám nekem nagyon nagy példa mert mi cserkészek vagyunk, s a cserkészek imádják a természetet mert az olyan szép, az olyan érintetlen."- nyilatkozott Pusztai Georgina.

A túravezető ismertette az túraútvonalat az érdeklődőknek és elindultak, hogy 8 km-en át felfedezzék a Keszthelyi-hegység tavasszal látható szépségeit és megismerkedjenek az erdő gondnoka, védelmezője és ápolója szakmájával.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. jún. 19. hétfő 15:29 | Balatongyörök
A Bakonyerdő Zrt. rendezte az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlését.
| 2020. júl. 20. hétfő 15:52 | Gyenesdiás
A viadalon 58 versenyző vett részt, akik korongra, futócélra és állóvadra is lőttek.
| 2018. jún. 27. szerda 16:15 | Keszthely-Zalaszántó
Tóth Péter, a Bakonyerdő Keszthelyi Erdészetének kerületvezető erdésze győzedelmeskedett a versenyen.
| 2023. nov. 24. péntek 15:52 | Keszthely
Megtartotta hagyományos novemberi nyílt napját a campus, 11 szak mutatkozott be.
| 2023. nov. 9. csütörtök 16:18 | Keszthely
A helyi oktatási intézmények mellett megnézhették a diákok a honvédség és a Kormányhivatal standját is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.