Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / 25. alkalommal szervezték meg az erdőgazdálkodók lőversenyét
2020. júl. 20. hétfő | Gyenesdiás
25. alkalommal szervezték meg az erdőgazdálkodók lőversenyét
58 versenyző részvételével szervezték meg az erdőgazdálkodásban dolgozók lőversenyét Gyenesdiáson. A viadalra 25. éve ékeznek erdész-vadászok az ország számos erdőgazdaságából. Az indulóknak ez úttal is futóvadra, állócélra és korongokra kellett vadászniuk. A verseny célja a lőtudás fejlesztése mellett a kapcsolatok ápolása.

A korongvadászaton is bizonyítaniuk kellett az ügyességüket a lőverseny résztvevőinek. A gyenesdiási lőtéren két állásból is célba vehették a vadászok a korongokat. A versenykiírás szerint kétszer 25, különböző helyekről érkező korongot kellett eltalálni a maximális pontszám érdekében. A versenyzők többsége már gyakorlottan foglalta el a lőállásokat, ugyanakkor elmondták, a munkájukat is segíti a program.      

„A lőkészség fejlesztése, ami nagyon jó nekünk, valamint a társaság, az erdőgazdaságok között. Kollégák vannak itt, távolabbi kollégák, akikkel évente csak pár alkalommal vagy soha nem találkoztunk még, és itt össze tudunk jönni.” - mondta a Gemenc Zrt. kerületvezető erdész-vadásza, Babos Imre.

Az erdőgazdálkodásban dolgozók viadalát 25. alkalommal szervezték meg Gyenesdiáson. A megmérettetés egyben felkészülés is az őszi vadászati szezonra, így előtérbe kerül a lőtudás fejlesztése és a fegyverek minél biztonságosabb használatának gyakorlása. A résztvevőknek három területen kellett feladatokat teljesíteniük, a futóvad, az állócél és a korongvadászat során is szerezhettek pontokat. A futócél esetében a találatokat a legkorszerűbb berendezés jelzi.

„Mikrofonok figyelik a lövedéknek a haladását és abból számolják ki egy virtuális céltáblán, hogy hol volt a becsapódás. Halálpontosan számol a gép, ezeket használják az olimpián, a világbajnokságon, kontinentális versenyeken, és ez egy meglehetősen korszerű rendszernek számít.” - tájékoztatott Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub létesítményvezetője.

A versenyen nem csak az erdőgazdálkodások aktív dolgozói, hanem erdészeti középiskolák vagy egyetemek tanulói, valamint már nyugdíjazott vadászok is indulhattak. Az esemény célja többek között a lősport népszerűsítése, a vadászkultúra ápolása és az erdész-vadász barátságok elmélyítése.

„Ez egy olyan felkészülés a kollégák számára a vadászati szezonra, a lősportban sportszerűen tevékenykedő, induló kollégáknak, ami gyakorlatilag egy olyan mércét állít nekik, olyan gyakorlási lehetőséget ad, amivel a nemzetközi porondon is, a versenyeken, illetve a hazai lövészversenyeken is megállják a helyüket a kollégáink.” - emelte ki Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási Osztályának vezetője.

A pénteki lőversenyen 58 induló vett részt az ország minden tájáról. A megmérettetésen számos gyakorlott versenyző vett részt, a nap végén azonban a házigazda Bakonyerdő Zrt. csapatának sikerült diadalmaskodni.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. jan. 24. kedd 16:34 | Keszthely
Az alkalmon lehetőség volt vadászkutyák vizsgáztatására is.
| 2022. ápr. 5. kedd 16:02 | Keszthely
Az év bármely napján keresztezhetik az országutat a vadak
| 2021. okt. 8. péntek 16:32 | Keszthely
Az Első Balatoni Sporthorgász Centrumnál ültették a kőrísfát.
| 2021. máj. 12. szerda 14:33 | Keszthely
A külföldi bérvadászok kevesebben jöttek, a nagyvadak jelentős részét hazai nimródok ejtették el.
| 2020. aug. 25. kedd 14:16 | Keszthely
A Gemenci Alkotótelep művészei mutatkoznak be a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.