Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zalai lett Az év erdésze idén
2018. jún. 27. szerda | Keszthely-Zalaszántó
Zalai lett Az év erdésze idén
200 erdész közül lett a legjobb a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének Kerületvezetője. Tóth Péter 12 éve dolgozik a szervezetnél, és magas szintű szakmai tudásával sikerült győzedelmeskednie az Országos Erdészeti Egyesület versenyén. Az Év Erdésze címet először birtokolhatja a Bakonyerdő munkatársa.

Erdőjárásra indul Tóth Péter, a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének egyik kerületvezetője. A Zalaszántó környékén körülbelül 1000 hektáros területen minden évszakban van tennivaló. Tóth Péter édesapja nyomdokain haladva választotta az erdészetet hivatásául, és a kezdetek óta a Keszthely környéki erdőkben tevékenykedik. 

„Magának a természetnek, az erdőnek és a benne lévő élővilágnak a szeretete, a benne lévő élővilágnak a megfigyelése volt, ami megfogott. Ez által választottam ezt a szakmát, ami inkább hivatásnak mondható, mert ezt csak szeretettel, tehát aki szereti az erdőt, az élővilágot, az tudja ezt élvezni és csinálni.” - mondta a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének kerületvezető erdésze.

Az erdész munkájához tartozik a csemeték ápolása, a kitermelt faanyag elszállíttatása, a fakitermelések megtervezése, a fatérfogatok és az erdőállományok felmérése és kijelölése. Tóth Péter 12 éve dolgozik az erdészetnél, 9 éve pedig a kerületében található erdészházban él. Azt mondja, munkáját így sokkal könnyebb ellátni. A Keszthelyi Erdészetben ő az egyetlen, aki még a régi szokás szerint az erdőben éli a mindennapjait. A fiatal szakembernek nagyon sokat jelent a verseny és az elnyert cím is.

„Ez a verseny nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy elindulhattam egy ilyen országos szakmai nagyszabású megmérettetésen. Itt az erdész szakmának a sava-borsa benne volt ebben a versenyben. Mi, mint erdészeknek a napi teendői, munkáinak az alapvető nehézségei és szépségei megjelentek itt a feladatokban.” - emelte ki Tóth Péter.

A Gyulán rendezett versenyre az indulási jogot a háziverseny, majd a pápai vetélkedő megnyerésével vívta ki magának az erdész. A megmérettetésen többek között lövészet, rönk-számbavétel, állományleírás és közjóléti feladatok terén kellett számot adniuk a tudásukról az indulóknak. A 150 éves Országos Erdészeti Egyesület versenyén most először sikerült a Bakonyerdő Zrt. erdészének győzedelmeskednie.

„Rendkívül büszkék vagyunk az erdészünkre, arra, hogy rendkívül komolyan készült erre a versenyre. Ebben a Bakonyerdőnek a többi munkatársa és az illetékes osztályok is segítették őt, és ennek úgy látszik, megvan az eredménye. Örülünk neki. Ez nem csak a Bakonyerdőnek, mint egy veszprémi székhelyű erdőgazdaság tölt el bennünket szakmai büszkeséggel, hanem Zala is büszke lehet rá, hiszen a Keszthelyi Erdészet Zala megyében található.” - tájékoztatott Szakács István, a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének erdészeti igazgatója.

Szakács István hozzátette, a Bakonyerdő mintegy 60 ezer hektár állami erdőterületen végez szakmai munkát. Véleménye szerint az elért eredmény azt is mutatja, hogy Veszprém és Zala megyében egy szakszerű erdőgazdálkodás folyik.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Az erdész szakma iránt érdeklődőket várták a Nagymezőre.
| 2023. jún. 19. hétfő 15:29 | Balatongyörök
A Bakonyerdő Zrt. rendezte az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlését.
| 2020. júl. 20. hétfő 15:52 | Gyenesdiás
A viadalon 58 versenyző vett részt, akik korongra, futócélra és állóvadra is lőttek.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.