+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lókörmölés és állatudvari séta
2021. október 6. szerda 16:22 - Balatonszentgyörgy
Lókörmölés és állatudvari séta
Színes programokkal várták a családokat vasárnap a Csillagvár Múzeumba. Balatonszentgyörgyön az állatok világnapja alkalmából szerveztek eseményt az érdeklődőknek. A vendégek megnézhették a lovak és szamarak körmölését, de vezetett sétát is tehettek az állatudvarban.

A lókörmölést mutatták be az érdeklődőknek a Csillagvárban. A patkolókovács ideális esetben 6-8 hetente végzi el ezt a műveletet az állatokon. Most azonban a munka mellett a körmölés szükségességét és menetét is elmagyarázta a résztvevőknek. Az állatok világnapja alkalmából színes programokkal várták a családokat Balatonszentgyörgyön. Az érdeklődők körében nagy sikernek örvendett az állatudvar.

„Zalaegerszegről jöttünk, jól érezzük magunkat. Mi is hallottunk az állatok világnapjáról, gondoltuk eljövünk, kijövünk, megnézzük, megetetjük az állatokat. Ennyi igazából, egy jó hétvégi program.” - mondta egy érdeklődő, Kiss Vilmos.

Az állatok világnapjának gondolata 1931-ben merült fel Firenzében. Ez a nap egyúttal tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt is. A nap alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és jószág közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. A Csillagvár Múzeumban minden olyan két- és négylábú megtalálható, amelyek valamikor hozzátartoztak az ember mindennapjaihoz.

„Próbálunk arra törekedni, hogy egyre több hazai állatot tudjunk bemutatni vagy olyan állatot, ami régen a gazdasági udvarokban megjelent. Nyilván tartogatunk különlegességeket, mint akár a pávák, akár egy különlegesebb galambfajta, de szeretjük felhívni a figyelmet akár a szarvasmarhára, a juhtartásra, birkákra, hiszen most már talán azt mondhatjuk, hogy ezek is különlegesek lettek.” - tájékoztatot Országh Béla, a Csillagvár Múzeum várkapitánya.

Az udvar állatai nagyon népszerűek voltak a gyerekek körében is. A jószágok nagyon szelídek, egy kis csemegéért bárkinek megengedik, hogy megsimogassa őket. Az érdeklődőknek állatudvari sétát is tartott Országh Béla várkapitány. Itt nem csak a terület lakóit ismerhették meg a vendégek, hanem számos információval is gazdagodhattak az állatok sajátosságairól és tartási lehetőségeikről is.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár