+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családi napra várták az érdeklődőket a Festetics Imre Élményközpontban
2021. szeptember 21. kedd 17:43 - Gyenesdiás
Családi napra várták az érdeklődőket a Festetics Imre Élményközpontban
Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban. Izgalmas, interaktív és élménygazdag programok sorozata várta a látogatókat a reggeli nyitástól egész nap. A rendezvényt megelőzően adták át a közönségnek a megvalósított fejlesztéseket is.

Egy óriási, közel öt hektáros területtel lett gazdagabb a Festetics Imre Élményközpont. A vadon élő, valamint őshonos magyar állatfajták természetes elhelyezését oldották meg az állatparkban, így mutatják be őket a látogatóknak. A névadó a Georgikont alapító Festetics György testvére volt, aki érdeklődést mutatott a biológia iránt és juhtenyésztéssel is foglalkozott.

Kürtszóval kezdődött a családi nap a Természet Háza Látogatóközpontnál. Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke elmondta: a fejlesztést a társaság saját forrásából finanszírozta. A terv egy komplex élményközpont folyamatos kialakítása. "Bekapcsolva a Nagymezőt, a lőteret, majd idővel kialakulhat egy olyan élményközponttá, ahol a kerékpárosok, illetve az összes balatoni vendég kedvére eltölthet akár egy egész napot. Ez volt a szándékunk - a Bakonyerdő Zrt.-nek -, amikor úgy döntöttünk, hogy lépünk egyet és fejlesztjük azt, ami itt most már lassan nyolc éve épül és megvalósul" - tette hozzá a főmérnök.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő a család és a természet kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, hogy ennek a régiónak óriási vonzereje, hogy itt együtt élhetünk a természettel - nem csak a Balatonnal, hanem a Keszthelyi-hegységgel is. Így folytatta: "Láthatjuk, hogy családosoknak különösen jó hely. Gyerekekkel együtt egy kiváló kirándulóhely a Nagymező és környéke. De aki sportolni akar, akár kerékpározni, lovagolni, esetleg csak kutyát sétáltatni, annak is jó ez a környék, megismeri az erdőt. Azért ez egy komoly attrakció, ami itt megépült az elmúlt években."

A Festetics Imre Állatpark és a látogatóközpont övezete eddig Gyenesdiás tulajdonában volt. A Bakonyerdő Zrt. a nagyközségtől vásárolta meg a két területet. Gál Lajos polgármester elmondta: "Eleink, Festetics Imre, Darnay-Dornyai Béla - akiknek a posztamensei kint vannak az épület előtt - bizonyítják azt, hogy nagyon nagy szükség van a múltba való visszatekintésre. Nagyon nagy szükség van egy komoly térségpolitikai alapra, az ökoturisztika megteremtésére, és szerintem a Bakonyerdő Zrt. ebben élen jár, hiszen ez egyfajta ökotengely itt, Keszthely-Gyenesdiás tőszomszédságában, egészen a Keszthelyi-hegységig."

A látogatóközpontban Mesterházi József fotókiállítása várta az érdeklődőket. A parkban légpuskás élménylövészetet, gyermek és felnőtt íjászatot, solymász bemutatót, és számos egyéb programot kínáltak a látogatóknak.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár