+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ranolderesek az Eucharisztikus Kongresszuson
2021. szeptember 14. kedd 15:01 - Keszthely/Budapest
Ranolderesek az Eucharisztikus Kongresszuson
A Ranolder iskola küldöttsége is részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Az iskola pedagógusai, tanulói és szülők a zárónapot megelőző családi napon és szentmisén voltak jelen. Mindenki számára hatalmas élmény volt a látogatás. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5–12. között rendezték hazánkban. A Statio Orbis ünnepi zárómisén Ferenc pápa is részt vett.

Minden korosztály megtalálhatta a magának való szórakozást az Eucharisztikus Kongresszus családi napján. Játékok, kézműves foglalkozás, beszélgetések és zenés produkciók színesítették a programot. A ranolderesek a Margitszigeten találkoztak Udvardy György érsek atyával is.

„Nagyon tetszett, minden nagyon tetszett.” Hanna is tagja volt a ranolderes csapatnak. Az Eucharisztikus Kongresszus családi napja a második osztályos kislánynak és édesanyjának is nagy élmény volt. 

„Abszolút különlegesség, hogy Magyarországon került megrendezésre és mi is részesei lehetünk ennek. Én a magam szemszögéből azt vettem észre, hogy egy nagyon összetartó közösség gyűlt össze a Margitszigeten” - nyilatkozta Grósz Krisztina. 

A családi napot követően a Ranolder iskola képviselői részt vettek a zárónapot megelőző szentmisén. A Kossuth téren Erdő Péter bíboros celebrált. Az iskola részvétele szimbolikus volt, az egész intézmény nem tudott elutazni. Pedagógusok, szülők és diákok képviselték a keszthelyi intézményt. 

Őry Gábor iskolaigazgató: „Hatalmas élmény volt mindenkinek, hiszen eucharisztikus kongresszus nem minden évben van Magyarországon. Épp azon viccelődtünk, hogy a legkisebb gyerekek még esetleg megélhetik a következőt, mi már valószínűleg nem. Talán ők még fel sem fogják teljesen, hogy mekkora élmény volt. Valószínűleg később fog bennük tudatosulni, de bennünk felnőttekben ez egy hatalmas mély nyomot hagyott.”

Az Eucharisztikus Kongresszus utolsó napjára ellátogatott Ferenc pápa is. A zárómisén a ranolderes küldöttség már nem vett részt, de számos keszthelyi utazott el a Hősök teréhez, hogy láthassa az egyházfőt. Az Eucharisztikus Kongresszus ünneplésében gyönyörű ajándékot élhettünk át – fogalmazta meg videó üzenetében Udvardy György érsek. 

"Az ünnepet átélhettük. Előttünk áll az a jövő, amire tanítást, bátorítást kaptunk. Legyen bátorságunk, legyen akaratunk az eucharisztiával találkozni és amit együtt, testvéri közösségben átéltünk, legyen erősforrásunk plébániai közösségeinkben, iskoláinkban, családjainkban, ifjúsági csoportjainkban.”

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői szerint több százezren vettek részt budapesti zárómisén. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
 
forrás: Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola
 
forrás: Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola
 
forrás: Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola
 
fotó: Belovári András
 
fotó: Belovári András
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus