+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Mindig könyvek között éltem"
2021. szeptember 9. csütörtök 16:21 - Keszthely
"Mindig könyvek között éltem"
Író-olvasó találkozóra várták az érdeklődőket a Fejér György Városi Könyvtárba. Az olvasók Ákody Zsuzsa írónővel találkozhattak, akinek nemrég jelent meg legújabb regénye Egy csúnya nő címmel. Az eseményen Lendvai Bianka, televíziónk szerkesztő-műsorvezetője beszélgetett a szerzővel.

Könyvekről, nőalakokról, ihletről és történetekről szólt Ákody Zsuzsa író-olvasó találkozója a Fejér György Városi Könyvtárban. Az eseményen természetesen szó esett a legújabb, Egy csúnya nő címmel megjelent regényről is. A kötet különlegessége, hogy kizárólag e-könyv formátumban dobta piacra az írónő. Ákody Zsuzsa már dolgozik az újabb regényén, amely szintén e-könyben fog megjelenni Völgyben címmel. Az írónő mindig szívesen találkozik olvasóival.

„Mindig is jó egy ilyen író-olvasó találkozó. Az ember mindig izgul egy kicsit, de jó átnézni, hogy már megjelentek ezek a könyvek, hogy olvassák, hogy bent vannak a könyvtárban. Azt mindig nagyon szeretem, hogyha a könyvtárban ott vannak a könyveim, főleg Keszthelyen, ahol én is élek.” - mondta az írónő.

Ákody Zsuzsa hat éve költözött Keszthelyre és rengeteg ihletet merít a városból és a Balatonból. A könyvtár olvasótermében mesélt a könyvekben lévő karakterek megszületéséről, és arról is, hogy számára fontos, hogy történetei a való életről szóljanak. Lélekrablók című kötete első helyezett lett egy női regényíró pályázaton, ez adta az apropót a találkozóra.

„Ezt a díjnyertes regényt, ami 2018-ban kapta a díjat egy női regényíró pályázaton, ahol Fábián Janka volt a zsűri elnöke, és tőle is kapta a díjat, én is elolvastam. Rendkívül tetszett. Nem egy szálon fut a sztori, több szereplőnek az életét követhetjük. Természetesen összefonódnak a szálak és sok problémát boncolgat irodalmi stílusban.” - tájékoztatott Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

Ákody Zsuzsa író-olvasó találkozóját már régóta tervezte a könyvtár. A sűrű programnaptár és a pandémia alatti bezárás miatt azonban folyamatosan csúsztatni kellett a programot. A Fejér György Városi Könyvtár továbbra is számos kiállításra, beszélgetésre várja az érdeklődőket.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár