+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sok a baleset és a tragédia a vizekben
2021. augusztus 19. csütörtök 19:03 - Keszthely
Sok a baleset és a tragédia a vizekben
Az idei nyáron a vízi balesetek és tragédiák statisztikája alapján eddig a Duna szedte a legtöbb áldozatot, de sajnos a Balaton sem hiányzik a sorból. Tizennégyen vesztették életüket a Balatonban. A szabályok figyelmen kívül hagyása, az emberei felelőtlenség okozza a legtöbb balesetet a természetes vizekben. A nyárnak még nincs vége. Figyelmeztet a vízi rendészet.

A több hónapos COVID 19 okozta bezártság után örültek az emberek, hogy nyárra  szabadidős programokat tervezhettek. Megteltek a balatoni strandok is. Többnyire hazai turisták látogatják a fürdőhelyeinket. Sajnos a strandokon és a természetes vizekben is gyakoriak a balesetek, tragédiák.  A nyáron szinte nem volt eddig olyan hét a Balatonon, hogy a vízi rendőröknek ne akadt volna munkájuk. Sokan kerültek olyan helyzetbe, hogy az ő segítségük nélkül nem tudtak volna kijutni a partra.  A legtöbb tragédia fegyelmezetlenségből vagy figyelmetlenségből adódik a vizeknél. A nyárnak még nincs vége, az iskolai szünidő is tart. A gyermekek, szülők, turisták figyelmét a Balatoni Vízirendészet folyamatosan felhívja a veszélyekre.

"Mindenképpen arra szeretném felhívni  a figyelmet, hogy ha lemegyünk a vízpartra, akkor inkább  a kijelölt fürdőhelyeket, a fizetős strandokat vegyük igénybe. Figyeljük a viharjelző készülékeket és a józan ész diktálta szabályokat mindenképpen tartsuk be. Értem itt ezalatt, hogy alkoholos befolyásoltság alatt, jóllakottan ne menjünk be a vízbe. Aztán déltől négy óráig terjedő időszakban amikor hő csúcsok vannak inkább  a vízparton pihenjünk, ne  a vízben tartózkodjunk. Aki nem tud úszni az ne menjen be  a vízbe. Aki nem teljesen biztos az úszni tudásában, gyengén úszik, ők maradjanak inkább a sekély vizű területeken."- mondta Dr. Hetényi-Marton Tamás rendőr őrnagy, őrsparancsnok.

Hetényi-Marton Tamás azt mondja a keszthelyi rendőrőrs területén  halálos baleset nem történt ,de gyakran kellett figyelmeztetni a fürdőzőket. Segítséget nyújtani.  Olyan hajókat, hajósokat menteni akiket a vihar közeledtére előre figyelmeztettek a vízirendőrök.

"A hajósoknak azt tudnám elmondani, hogy a hajóknak a műszaki állapotára figyeljenek oda. Legyenek meg a kötelező felszerelések. Ezen belül is a mentőfelszerelések mindig legyenek meg a hajón. Mindig legyenek kéznél. Ha bármi történik, használhatóak legyenek. Figyeljék a meterológiai előrejelzéseket illetőleg tartsák be amit a kollégáim mondanak. Napokkal ezelőtt is 90km/h szél volt várható. Kollégáim mindenkihez odamentek. A nagyhajósokhoz is. Mindenkit figyelmeztettek."- emelte ki az őrsparancsnok.

A rendőrség kéri, ha a Balatonba bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket látnak, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár