+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása Zala megyében
2021. augusztus 17. kedd 15:54 - Zalaegerszeg
Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása Zala megyében
Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal.

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására. Így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. Jelenleg az immunizációra Zala megyében Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen van lehetőség. Ennek köszönhetően a magyar iskolákban nagyobb biztonságban kezdődhet meg az oktatás. Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően országosan már 200 ezer 12-18 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 82 százalékuk már fel is vette azt.

Szintén Európában elsőként tette elérhetővé Magyarország a harmadik oltások felvételét, amelyet a szakemberek elsősorban az idősebb korosztály és a legyengült immunrendszerű betegek, illetve a krónikus betegségben szenvedők számára ajánlanak. A harmadik oltás révén megerősíthető az immunrendszer az új, agresszívan fertőző vírusmutánsokkal szemben is. Aki elmúlt 18 éves, és második oltását már legalább négy hónapja megkapta, a harmadik oltást a háziorvosoknál is kérheti, illetve a megyei oltópontokra is foglalhat időpontot a www.eeszt.gov.hu oldalon. A szakértők szerint a harmadik oltás beadásának nincs semmilyen egészségügyi kockázata.

Zala Megyei Kormányhivatal  

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár