+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Továbbra is jó az oltakozási kedv Keszthelyen
2021. augusztus 10. kedd 14:14 - Keszthely
Továbbra is jó az oltakozási kedv Keszthelyen
Jól halad a COVID elleni harmadik oltás beadása Keszthelyen. Van olyan praxis, ahol már több mint 100 páciens kérte a vakcinát, de a legkisebb körzetben is 30 felett van a jelentkezők száma. A vakcinaellátás folyamatos, így minimális várakozást követően lehet hozzájutni az oltáshoz. Az oltóanyag típusáról ezúttal – a beteggel konzultálva – a háziorvosok döntenek.

Második hete zajlanak a harmadik körös COVID oltások országszerte, így Keszthelyen is. Az Alapellátási Intézetben kedden délelőtt két praxisban lehetett felvenni a vakcinákat. A háziorvosok Pfizer oltásokat adtak be a pácienseknek. A harmadik körre az EESZT felületén vagy a háziorvosoknál lehet jelentkezni, az érintetteket ez úttal is időpontra hívják be a rendelőkbe.

„Sinopharmot kaptam előtte, kettőt, ami teljesen jó volt. Nem is gondolom, hogy nem lenne jó az ellenanyag szintem, de nem nézettem meg. Egyetlen dolog van, hogy mondtam, hogy idős korban azért ajánlott felvenni a harmadikat. Gondoltam, most még mindig nincs nagy tömeg, még nincs itt a negyedik hullám.” - mondta egy páciens, Kun Ilona.

A harmadik oltások felvétele augusztus 1-én kezdődött. A vakcinát bárki megkaphatja, aki elmúlt 18 éves és legalább négy hónap eltelt a második adag beadása óta. A harmadik körben a háziorvosok döntenek az oltás típusáról, konzultálva a beteggel és figyelembe véve a kórelőzményét. A keszthelyi praxisokban a harmadik körben is magas az oltási hajlandóság, sokan kérnek időpontot a háziorvosuktól.

„A mai napon is körülbelül 40 főnek az oltását tervezik háziorvosaink és a következő napokban is folytatódni fog az oltás. Jelen pillanatban kedvezőek a jelentkezések, van olyan praxis, ahol több mint 100 fő jelentkezett már a harmadik körös oltásra. Nyilván ez egy nagyobb praxis, de a legkisebb praxisnál is több mint 30 fő jelentkezett már a harmadik oltás felvételére. Azt kérjük, akik jönnek oltakozni, hogy előtte keressék az orvosukat, jelentkezzenek be. A vakcinaellátás folyamatos, a mai napon is kaptak a háziorvosaink.” - tájékoztatott Keszte Gábor, az Alapellátási Intézet vezetője.

A harmadik oltás felvétele előtt is szükséges beleegyező nyilatkozatot kitölteni. A harmadik vakcina felvételét is igazolja a háziorvos, ezt azonban egy újabb oltási lapon teszi meg, amit célszerű a régi mellett tartani. Az egészségügyi dolgozók arra bíztatnak mindenkit, hogy vegyék fel a harmadik vakcinát, aki pedig még egyáltalán nem oltakozott, az regisztráljon az oltásra.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus