Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zajlik a harmadik oltás Keszthelyen is
2021. aug. 4. szerda | Keszthely
Zajlik a harmadik oltás Keszthelyen is
Praxisonként mintegy 15-20 páciens kérte eddig háziorvosánál a COVID oltás harmadik adagját Keszthelyen. Az Alapellátási Intézetben folyamatosan zajlik a vakcinázás, de oltanak a zalaegerszegi oltópontokon is. Keszte Gábor intézményvezetőtől megtudtuk, Keszthelyen az országos átlaghoz viszonyítva jó az átoltottság és egyelőre a koronavírusos esetek száma sem emelkedik.

A COVID elleni harmadik oltást Európában elsőként hazánkban lehet felvenni. A vakcinázás országszerte, így Keszthelyen is augusztus elsején kezdődött. Az oltások típusáról szakmai ajánlás is megjelent, ennek alapján aki mRNS típusú oltóanyagot kapott, azoknak a vektorvakcinát ajánlják és fordítva. A beadandó vakcináról a harmadik körben a háziorvosok döntenek a páciensek kórelőzménye alapján. Az oltásra ezúttal is regisztrálni kell.

„Jelentkezni alapvetően az Egészségügyi Szolgáltatási Téren keresztül, tehát az internetes regisztrációs felületen keresztül lehet. Minden 18 év feletti állampolgár, aki megkapta már a koronavírus elleni oltás első két adagját, és a második beadása óta eltelt 4 hónap, jelentkezhet a harmadik oltásra. Természetesen a Janssen esetében, ahol csak egy oltásról beszélünk, ott onnan kell eltelni a 4 hónapnak. Erősen ajánlott azok részére, akik idősek, krónikus betegek, a harmadik oltás felvétele. Ezt minden esetben meg tudják beszélni egyébként a háziorvosukkal is.” - tájékoztatott Keszte Gábor, a keszthelyi Alapellátási Intézet vezetője.

Az intézményvezető kifejtette, az országos átlaghoz viszonyítva Keszthelyen jó az átoltottság. Keszte Gábor elmondta, azok, akik nem tudnak az internetes felületen regisztrálni, megtehetik ezt a háziorvosoknál is. A vakcinák a jelentkezők száma alapján az oltópontokról érkeznek a rendelőkbe, ezt követően értesítik a pácienseket az oltás felvételének időpontjáról. Az első hét tapasztalatai azt mutatják, hogy Keszthelyen praxisonként mintegy 15-20 fő kérte eddig a harmadik oltást.          

„Sokan keresik a háziorvosokat a harmadik oltással kapcsolatosan. Az első oltások már a héten megtörténtek, folyamatban vannak, illetve meg fognak történni ezekből. Arról, hogy összesen hányan jelentkeznek – hiszen az internetes regisztrációról nincs információnk. Akik az interneten keresztül regisztrálnak, egyelőre az oltópontokra tudnak regisztrálni, ez jelen pillanatban Zalaegerszegen működik. Háziorvosainknál úgy tűnik, hogy praxisonként 15-20 fő az, aki eddig az első napokban regisztrált harmadik oltásra.” - tette hozzá az intézményvezető.

A keszthelyi Alapellátási Intézetben az első és második körös oltások nagy része lezajlott. Azokhoz a páciensekhez, akik betegségükből kifolyólag nem tudnak bemenni a rendelőbe, a háziorvosok továbbra is házhoz viszik a vakcinát. A szakemberek azonban azt kérik, hogy aki tudja, az az Alapellátási Intézetben vegye fel az oltást, hiszen a vakcinák szállítása a speciális tárolási körülmények miatt nagyon nehézkes. A háziorvosok továbbra is kérik azokat, akik még nem oltattak, hogy vegyék fel az oltást, hiszen a COVID súlyos szövődményeit és a halált csak így lehet elkerülni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
A hagyományos gyümölcsfaá oltását mutattaák meg a gazdáknak.
| 2023. szep. 6. szerda 16:03 | Rezi
Kötelező oltatni a kutyákat veszettség ellen.
| 2023. aug. 1. kedd 14:59 | Balatongyörök
Kicsik és nagyok is izgalmas programokon vettek részt a Szirénások napján Balatongyörökön.
| 2023. jan. 13. péntek 19:06 | Keszthely
A prevenció sokat segít a betegségek kivédésében!
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.