+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zajlik a harmadik oltás Keszthelyen is
2021. augusztus 4. szerda 15:31 - Keszthely
Zajlik a harmadik oltás Keszthelyen is
Praxisonként mintegy 15-20 páciens kérte eddig háziorvosánál a COVID oltás harmadik adagját Keszthelyen. Az Alapellátási Intézetben folyamatosan zajlik a vakcinázás, de oltanak a zalaegerszegi oltópontokon is. Keszte Gábor intézményvezetőtől megtudtuk, Keszthelyen az országos átlaghoz viszonyítva jó az átoltottság és egyelőre a koronavírusos esetek száma sem emelkedik.

A COVID elleni harmadik oltást Európában elsőként hazánkban lehet felvenni. A vakcinázás országszerte, így Keszthelyen is augusztus elsején kezdődött. Az oltások típusáról szakmai ajánlás is megjelent, ennek alapján aki mRNS típusú oltóanyagot kapott, azoknak a vektorvakcinát ajánlják és fordítva. A beadandó vakcináról a harmadik körben a háziorvosok döntenek a páciensek kórelőzménye alapján. Az oltásra ezúttal is regisztrálni kell.

„Jelentkezni alapvetően az Egészségügyi Szolgáltatási Téren keresztül, tehát az internetes regisztrációs felületen keresztül lehet. Minden 18 év feletti állampolgár, aki megkapta már a koronavírus elleni oltás első két adagját, és a második beadása óta eltelt 4 hónap, jelentkezhet a harmadik oltásra. Természetesen a Janssen esetében, ahol csak egy oltásról beszélünk, ott onnan kell eltelni a 4 hónapnak. Erősen ajánlott azok részére, akik idősek, krónikus betegek, a harmadik oltás felvétele. Ezt minden esetben meg tudják beszélni egyébként a háziorvosukkal is.” - tájékoztatott Keszte Gábor, a keszthelyi Alapellátási Intézet vezetője.

Az intézményvezető kifejtette, az országos átlaghoz viszonyítva Keszthelyen jó az átoltottság. Keszte Gábor elmondta, azok, akik nem tudnak az internetes felületen regisztrálni, megtehetik ezt a háziorvosoknál is. A vakcinák a jelentkezők száma alapján az oltópontokról érkeznek a rendelőkbe, ezt követően értesítik a pácienseket az oltás felvételének időpontjáról. Az első hét tapasztalatai azt mutatják, hogy Keszthelyen praxisonként mintegy 15-20 fő kérte eddig a harmadik oltást.          

„Sokan keresik a háziorvosokat a harmadik oltással kapcsolatosan. Az első oltások már a héten megtörténtek, folyamatban vannak, illetve meg fognak történni ezekből. Arról, hogy összesen hányan jelentkeznek – hiszen az internetes regisztrációról nincs információnk. Akik az interneten keresztül regisztrálnak, egyelőre az oltópontokra tudnak regisztrálni, ez jelen pillanatban Zalaegerszegen működik. Háziorvosainknál úgy tűnik, hogy praxisonként 15-20 fő az, aki eddig az első napokban regisztrált harmadik oltásra.” - tette hozzá az intézményvezető.

A keszthelyi Alapellátási Intézetben az első és második körös oltások nagy része lezajlott. Azokhoz a páciensekhez, akik betegségükből kifolyólag nem tudnak bemenni a rendelőbe, a háziorvosok továbbra is házhoz viszik a vakcinát. A szakemberek azonban azt kérik, hogy aki tudja, az az Alapellátási Intézetben vegye fel az oltást, hiszen a vakcinák szállítása a speciális tárolási körülmények miatt nagyon nehézkes. A háziorvosok továbbra is kérik azokat, akik még nem oltattak, hogy vegyék fel az oltást, hiszen a COVID súlyos szövődményeit és a halált csak így lehet elkerülni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus