+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / “Boros Forgatag” Vonyarcvashegyen
2021. július 29. csütörtök 13:35 - Vonyarcvashegy
“Boros Forgatag” Vonyarcvashegyen
Zamatos borok, ízletes falatok, kézműves kirakódóvásár, gyermek-foglalkoztató, változatos szórakoztató műsorok várják a látogatókat Vonyarcvashegyen. A huszonnyolcadik Vonyarci Boros Forgatag tegnap nyitotta meg kapuit és a hét végéig várja a borkedvelőket.

Már az ünnepélyes megnyitó előtt vidám koccintások jelezték: finom borokkal indul a huszonnyolcadik Vonyarci Boros Forgatag rendezvénye. Baráti társaságok, családok a borhölgyek és borlovagok társaságában kóstolgatták az idei kínálatot. Ez a házaspár Budapestről érkezett. Nem először vesznek részt hasonló programon. Réti Dezsőné így fogalmazott: "Minden borfesztiválon ott vagyunk - Gyenesdiástól Balatongyörök, Vonyarcvashegy, aztán Keszthely, Hévíz... Tehát ahol van, sorra megyünk. Egy-egy estét eltöltünk, vacsorázunk, hallgatjuk a műsort és jól érezzük magunkat."

A megnyitó ünnepségen Pali Róbert polgármester kihangsúlyozta: ebben a régióban nem egymás konkurenciái szeretnének lenni a települések, hanem a közösség erősítésére összpontosítják az erejüket. Így folytatta: "Ami azt jelenti, hogy minden településnek megvannak a saját értékei, a saját szépsége és ezeket próbáljuk hangsúlyozni. Nem csak táblától tábláig gondolkodunk."

A megnyitót követően a Balatoni Borbarát Hölgyek és a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai a helyi vezetőkkel együtt természetesen megkóstolták a rendezvényre hozott legjobb borokat is. Brazsil József nagymester így látja: "A magyarországi borfogyasztás az előre halad, azzal nincs semmiféle baj. Néha az a baj inkább, hogy ugye kétféle fogyasztói réteg van: van a nagyon igényes és van, aki az alkoholtartalmáért fogyasztja a bort. Mi azokat próbáljuk megcélozni, akik a minőségi, finom, szép borokat keresik."

A legfinomabb bornak is meg kell ágyazni: a lángostól a helyi feldolgozóktól hozott sült kolbászig, a különféle húsoktól a nehezebb ételekig minden kapható. "Árulunk kakukkfüves pácolt csirkemell csíkokat, valamint itt van a híres saslikunk, amit itt mindenki nagyon imád, ami tartalmaz kolozsvári füstölt szalonnát, vöröshagymát, pácolt csirkemell kockákat, valamint vöröshagymát ugye. Egyébként még a vegetáriánusokra is gondoltunk: van klasszikus lecsónk, ami ugye csak paradicsomot tartalmaz" - mondta el Nagy Adrián Benedek szakács.

A huszonnyolcadik Vonyarci Boros Forgatagra tíz borház érkezett. A hasonló fesztiválokon a leginkább keresettek a helyi régió borai, így a kínálatban leginkább ezek, valamint mustok is szerepelnek. A rendezvény szervezője, a vonyarcvashegyi művelődési ház vezetője, Farkas Tibor megerősíti, sőt, tovább gondolja a polgármester által elmondottakat: "Akkor tudunk együtt erősek lenni, hogyha külön-külön is mindenki erős. Talán hosszútávon még akár azt is felvethetem vagy lehet egy olyan gondolatom, hogy egy ilyen kis Kapolcs-szerű történet is lehet akar ebből, hogyha összedugjuk a fejünket és gondolkodunk ebben. Merthogy annyira közel vannak itt a települések egymáshoz, hogy akár ezt is meg lehetne valósítani."

A vonyarcvashegyi gasztro-kulturális Boros Forgatag vasárnapig várja a látogatókat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár