+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi Folkfeszt - három napon át
2021. július 15. csütörtök 19:00 - Keszthely
Keszthelyi Folkfeszt - három napon át
Ebben az évben 13. alkalommal várják a népzene,néptánc kedvelőit július 16-18. között a Balaton-parton. A színpadon néptánccsoportok, népzenei együttesek lépnek fel, hogy ízelítőt adjanak hazájuk hagyományaiból. A Keszthelyi Folkfeszt három napján koncertélményben is része lehet annak, aki ellátogat a rendezvényre.

Hagyománnyá vált Keszthelyen, hogy a Balaton-parti színpadon színes programok szórakoztatják a vendégeket. A 13. Keszthelyi Folkfeszt is csábító szabadidős programnak ígérkezik a hétvégén. A népzene és néptánc kedvelőinek összeállított három napos rendezvény látnivalót és zenei élményt kínál.

"Az alapvető koncepciónk az volt, amikor ez a rendezvény elindult, hogy egy koncentrált hétvégébe beleágyazva mutassuk meg , egyrészt a helyi kínálatát a folklór, népzene és a néptánc világának. A helyi és a környékbeli csapatokkal együttműködve, illetve a korábbi években voltak olyan sikeres kezdeményezéseink- főleg pályázati pénzekből sikerült ezeket megvalósítani - amikor magyarországi nemzetiségi néptánccsoportokat sikerült meghívni."- adott tájékoztatást Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ megbízott igazgatója.

Osvald Bálint elmondta, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program 100%-os támogatásból megvalósuló folkfeszt a kora esti óráktól kínál kikapcsolódási lehetőséget.

"A kínálat nagyjából hasonló a korábbi évekéhez. Most talán azt mondom, hogy a helyi erőket, a helyi és környékbeli csoportokat, együtteseket vonultatjuk fel és őket hívtuk meg erre a rendezvényre.00:01:31/A pénteki napon a Népek tánca tánccsoporttal kezdjük a programot majd lesz egy zenekarunk a Cimbaliband ami nem helyi és talán egy kicsit ismert és egy táncházzal zárul az Iszka Banda közreműködésével a pénteki program." - mondta Osvald Bálint.

Szombaton és vasárnap a fellép többek között a Zala Együttes, a Pirgos zenekar valamint Fodor Mátyás aranysarkantyús szólótáncos , Laposa Julcsi és a Zala zenekar, a Nagyváthy Néptáncegyüttes és a Re-Folk zenekar. Az előadások 19 órakor kezdődnek. Rossz idő esetén a Balaton Színházba várják a közönséget.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus