+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Még szeptemberig nyújt támogatásokat a Foglalkoztatási Paktum
2021. július 13. kedd 15:42 - Keszthely
Még szeptemberig nyújt támogatásokat a Foglalkoztatási Paktum
Június végéig 206 fő került be a Kelet Zalai Foglalkoztatási Paktum programjába, közülük 118 fő munkába is tudott állni. A projekt párhuzamosan valósul meg Keszthelyen és Zalaszentgróton. Mindkét járásban magas az álláskeresők aránya. A Balaton Színházban rendezett mai konferencián kiderült, hogy a koronavírus járvány még most is érezteti hatását a munkaerőpiacon.

Az álláskeresők havi átlagos száma ez év első felében 7303 fő volt Zala megyében, a keszthelyi járásban ez a szám 1606 fő volt. A népesség arányában Keszthely térsége a megyei átlag felett van. A koronavírus járvány még most is érezteti hatását a munkaerőpiacon. Most júniusban is még 1328 álláskeresőt tartottak számon a Keszthelyi Járási Hivatalban. A 2018 óta zajló foglalkoztatási paktum bérköltség-támogatásokkal, képzésekkel és vállalkozóvá válási támogatásokkal segíti, hogy minél többen dolgozhassanak. 

„2021. június 30-ig 206 fő került be a foglalkoztatási paktum projektbe valamilyen támogatási formába. A fő célja a paktumnak az inaktívak megszólítása és munkába állítása a két járás területén, de természetesen az egyéb, hátrányos helyzetű munkavállalók is lehetőséget kaptak ebbe a projektbe, hogy hat-nyolc, vagy három hónapos támogatással beilleszkedjenek újra a munkaerőpiacra” - nyilatkozta Lenkainé Pásti Katalin projektmenedzser. 

A paktumban résztvevő Zala Megyei Kormányhivatal adatai szerint Keszthelyen és térségében a szolgáltatást végző, a vendéglátást és a szektort kiszolgáló vállalkozásoknál helyezkedtek el a programba bevont ügyfelek. Fontos cél, hogy akit munkához segítettek, az tartósan dolgozhasson.  Ez eddig jól valósult meg.

A paktumban résztvevő Zala Megyei Kormányhivatal adatai szerint Keszthelyen és térségében a szolgáltatást végző, a vendéglátást és a szektort kiszolgáló vállalkozásoknál helyezkedtek el a programba bevont ügyfelek. Fontos cél, hogy akit munkához segítettek, az tartósan dolgozhasson.  Ez eddig jól valósult meg.

Deák Ferenc, a Zala Megyei Kormányhivatal osztélyvezetője: „A 2018-ban megtervezett – hogy jaj de jó lenne, ha közel 200 emberből 35-40 majd a program zárását követő hat hónap után is dolgozzon – az pillanatnyilag úgy néz ki, hogy 65 fő, a nyomonkövetési vizsgálatok eredményeképpen több mint duplája teljesült ennek az elvárásnak.”

A foglalkoztatási paktum még szeptember végéig nyújthat támogatásokat. Jelenleg még 90 napos 100 százalékos bértámogatást tudnak biztosítani a munkavállalóknak. A járvány miatt felbolydult munkaerő piaci viszonyok közt ez is nagy segítség lehet. A koronavírus-járvány komoly kihívások elé állította az önkormányzatot is – mondta Őry Rozália kabinetvezető. Fontos célja volt a keszthelyi városvezetésnek, hogy az önkormányzati intézményrendszerben dolgozó mintegy ötszáz emberből senkit ne kelljen elküldeni. 

„Azt nem tudtuk elkerülni, hogy ne legyenek munkaidő csökkentések, e miatt fizetés is kevesebb lett bizonyos kollégáknak, ahol nem volt olyan mértékű feladatvállalás. de nem kellett senkit sem elküldenünk, ez egy nagyon fontos polgármester úrnak, hogy senki ne kerüljön utcára” - mondta köszöntőjében a kabinetvezető.   

A Kelet Zalai Paktum támogatásával 25 fő vett részt képzéseken, 16 személyt a vállalkozóvá válásban segített, bérköltség-támogatásban 106- an részesültek. A projekt párhuzamosan valósul meg Keszthelyen és Zalaszentgróton.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár