+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyaralás alatt is biztonságban
2021. július 1. csütörtök 18:32 - Keszthely
Nyaralás alatt is biztonságban
Zala megye tölti be idén a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnöki tisztségét. Ez jelentős többletfeladatot ró az állományra, a munka jelentős részét a Keszthelyi Rendőrkapitányság végzi el. Az egyenruhások a nyári szezonban fokozott jelenlétet biztosítanak, emellett egy kampányt is indítottak, amelynek során kisfilmekkel igyekeznek felhívni a figyelmet a bűn- és balesetmegelőzésre.

A nyaralás során is figyeljünk oda saját magunk és értékeink biztonságára - hívja fel a figyelmet a rendőrség. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság az idén kisfilmekkel igyekszik figyelmeztetni a nyaralókat a rájuk leselkedő veszélyekre. A kampányban televíziónk is közreműködik. A bizottság elnöki tisztségét idén Zala megye tölti be, a koordinációs feladatok elvégzésében oroszlánrészt vállal a Keszthelyi Rendőrkapitányság. Bár a Balaton évről évre biztonságosabb, az üdülés során is fontos odafigyelni az értékek védelmére.

„Próbálunk egy láthatóbb rendőrséget megjeleníteni a Balaton-parti régióban, illetve e mélységben lévő azon településeken, amelyek a turisztikával, idegenforgalommal frekventáltabbak. Egyrészt különböző vagyon elleni bűncselekmények megelőzését célozzuk meg, tehát célunk az, hogy az ide látogatók, illetve az itt élők sérelmére gépjárművel kapcsolatos – úgy, mint gépjárműlopás, gépjármű feltörés, akkor a különböző strandi, alkalmi lopások vagy a besurranásos lopások, illetve a betöréses lopások számát megelőzzük, jelentős számban csökkentsük.” - tájékoztatott Andor László, Keszthely rendőrkapitánya.

A rendőrségnek az a tapasztalata, hogy bár a nyaralóvendégek többsége tudatosan odafigyel a biztonságra, még mindig vannak olyanok, akik értékeiket az autóban hagyják vagy strandolás idejére a törölköző alá teszik. Emellett a besurranásos lopások is gyakoriak, ezt sok esetben úgy követik el, hogy a család otthon tartózkodik. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs bizottság Somogy, Veszprém, Fejér és Zala megyét foglalja magába. A rendőrség szorosan együttműködik az önkormányzatokkal, a Balaton Fejlesztési Tanáccsal és a polgárőrséggel.

„Próbáljuk ezt a tevékenységet összehangolni, összefogni. A szigorú és ütemezett előkészítést követően, egy hivatalos megnyitó után a rendszeres és előzetesen eltervezett feladatok most már folyamatba kerültek. hétről hétre, hónapról hónapra elemezzük az eseményeket, igazítjuk a működésünket a változó körülményekhez és megpróbáljuk elérni azt, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal használjuk fel az erőket és az eszközöket. így valószínűleg és szinte teljes bizonyossággal garantálható az ide látogató turisták nyugalma, biztonsága.” - emelte Dr. Vereckei Csaba, Zala megye rendőrfőkapitánya.

A rendőrség elmondása szerint a Balatonon és ezen belül a keszthelyi térségben évről évre egyre jobb a közbiztonság. Hozzátették, a megszokott békét és nyugalmat minden körülmények között fenn kell tartani. Ez komoly feladatokat ró az állományra, de a rendőrség megtesz mindent a térségben élők és az ide érkező vendégek biztonságáért.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár