+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rengeteg fürdőző és élmények a keszthelyi strandokon
2021. június 21. hétfő 10:26 - Keszthely
Rengeteg fürdőző és élmények a keszthelyi strandokon
Sokan látogattak el a keszthelyi strandokra a hétvégi kánikulában. Mind a Városi, mind a Libás nagyon népszerű volt a környékbeliek és a távolabbról érkezők körében is. A Városi Strand új attrakciója, a vízi élménypark is üzemel már, azt is szívesen próbálták ki a strandolók.

Vasárnap is sokan töltötték szabadidejüket a Balatonnál. A Libás Strand továbbra is nagyon kedvelt a családosok körében, sok kisgyermeket lehetett látni szüleikkel a parton és a vízben egyaránt. A kánikulában sokaknak esett jól a 22 fokos vízben való fürdés.

„Nagyon jól éreztem magamat itt a standon és nagyon vártam már, hogy lejöjjünk. Nagyon sokat játszottunk, például kártyáztunk, játszottunk a vízben, labdáztunk. Nagyon jó meleg a víz és nagyon jól érzem itt magam.” - osztotta meg Scola Laura.

A helyiek mellett szívesen látogatták meg a strandot a távolabbról érkezők is. Olyanok is akadtak, akik közös programot pihentek ki.

„Igazából legénybúcsún voltunk Balatonberényben Domonkos barátunkkal. És hát a jó barátunknak van egy vitorlása és mondta, hogy elhozott minket ide Keszthelyre. Nagyon jó a víz, nagyon meleg van. Igazából úgy gondoltuk, elgondoltuk ezt a hétvégét együtt ebbe a kánikulába.” - mondta el Horváth Gergő.

A kis csapatnak nagyon jó volt a tapasztalata a strandról, szívesen meséltek stábunknak időtöltésükről.

„Tudom javasolni ezt a strandot mindenkinek, mert nagyon jó.” - emelte ki Szabó Roland.

„Akkor már én is üdvözölném Domonkos barátunkat Gergő és Roli után. Elég jókat ettünk itt éppen az imént, úgyhogy nem sokára bemegyünk majd fürödni egyet.” - tette hozzá Matyiko Ádám.

A Városi Strandot is szép számmal látogatták a fürdőzők. A hétvégén mindkét nap szinte tele volt. Az új vízi élménypark is szombattól működik. Az 1800 négyzetméter területű attrakció már most nagy népszerűségnek örvend, ahol különböző akadályok és csúszdák várják a bátrabbakat.

„Élesben elindultunk, előtte volt egy három napos próbaüzem, amikor az üzemeltető is csiszolgatta a tudását, hogy mit tud ez a kalandpark. Tudni kell róla, hogy a Balaton legnagyobb kalandparkja és ténylegesen a legnagyobb kalandpark. Csak körbejárni másfél óra volt, amikor karbantartást kellett tartani rajta. Nagyon nagy élmények, nagyon jó szórakozási lehetőséget nyújt mindenkinek. Bízom benne, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket.” - ismertette Csendes Antal fürdőüzemeltetési részlegvezető.

A strandokon a jegyárak nem emelkedtek, a helyiek is a tavalyi árakon vehetik igénybe a kedvezményeket. A Helikon strand keszthelyi lakcímkártya felmutatásával ingyenes. A fürdőhelyek védettségi igazolvány és létszámkorlát nélkül látogathatóak, azonban be kell tartani pihenés közben a másfél méteres távolságot, valamint használni kell a kihelyezett fertőtlenítőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus