+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A "Mézesem" lett 2021-ben az év Balaton Fagyija
2021. június 17. csütörtök 17:14 - Balatonföldvár
A "Mézesem" lett 2021-ben az év Balaton Fagyija
A Mézesem fantázianevű édesség lett idén a Balaton Fagyija. A címet egy balatonmáriafürdői fagylaltozó tudhatja magáénak. Összesen 23 kreációból kellett kiválasztania a szakmai zsűrinek a legjobbat és a különdíjasokat is.

Az idei év Balaton Fagyiját mutatta be a nyertes készítő, Somodi János. A balatonmáriafürdői fagylaltozó cukrászai hetedik alkalommal indultak a versenyen, 2014. és 2016. után idén is sikerült elnyerniük a megtisztelő címet. A Mézesem a természetesség és a virágzó Balaton jegyében valósult meg. A fagylalt hideg eljárással készült, hogy a méz jó tulajdonságai ne vesszenek el. Ehhez minőségi, intenzív ízű hársmézet használtak, hogy a tejtermékek ne nyomják el az aromáját.

„Igazából bíztunk benne, hogy fogunk esetleg elnyerni egy különdíjat. Most azt, hogy nyerni fogunk, nem tudtuk, mert ugye a méz az megosztó egy picit a magyar emberek szemében. Bár a mézfogyasztás rendkívül egészséges és pórbáljuk mi is most erre felhívni a figyelmet. Úgyhogy bíztunk egy helyezésben, de azt, hogy megnyertük a Balaton fagyiját, az kifejezetten nagy öröm a számunkra.”

Idén 13 fagyizó, illetve cukrászda nevezett a versenyre, összesen 23 kreációval. Az ünnepélyes eredményhirdetés Balatonföldváron volt. A nevezett fagylaltokat ebben az évben is egy négytagú szakembergárda zsűrizte. A Balatoni Turizmus Szövetség 8. alkalommal meghirdetett verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése volt.

„Ez a siker ez üzletileg is mérhető. Hiszen nagyon-nagyon sokan azért választanak egy fagylaltozót, hogy megkóstolhassák az ott díjazott éppen Balaton fagyiját, vagy Balaton fagyija különdíjasának a készítményét. Tehát ez forintban is mérhető sikert jelent és a turizmus szempontjából is ez egy fontos dolog, hogy emberek azért lejönnek, hogy egy ilyen finom helyi terméket megkóstoljanak, hogy élményhez jussanak és hogy egy finom gasztronómiai termékkel legyenek gazdagabbak.” - ismertette Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A versenyen 4 különdíjas fagylaltot is kihirdettek. Díjat kapott egy gyenesdiási, egy balatonalmádi, egy balatonszemesi és egy veszprémi fagyizó is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár