Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szentmisén adtak hálát az idei tanévért a ranolderesek
2021. jún. 15. kedd | Keszthely
Szentmisén adtak hálát az idei tanévért a ranolderesek
Év végi szentmisén adott hálát az idei tanévért a Ranolder iskola közössége ma a Fő téri templomban. A szertartást dr. Udvardy György veszprémi érsek celebrálta. A főpásztor elmondta, nehéz tanéven van túl az egyházmegye minden intézménye. A keszthelyi katolikus iskola a járvány ellenére is sikeres tanévet tudhat maga mögött.

Az egyházi iskoláknál hagyomány, hogy a tanév zárásaként Te Deumot, azaz hálaadó misét tartanak. A Ranolder iskola oktatása a keresztény erkölcsön alapul, ezért a most ballagó Szabó Fruzsina számára is fontos, hogy hálát adjanak az év végén a sikeres tanévzárásért és elért eredményekért.

„Szeretik a gyerekeket, átadnak minden tőlük telhető oktatást és nem csak lediktálják az anyagot, hanem nagyon sokat foglalkoznak a gyerekekkel és tényleg nagyon tisztelem őket. A hitet is nagyon erőteljesen vezetik, nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy mi a hittel kapcsolatban, a kereszténységgel mindent megtanuljunk és az életünket is úgy éljük le, hogy ezekkel vezéreljük” - nyialtkozta az iskoláról Szabó Fruzsina.   

A szentmisét Udvardy György veszprémi érsek mutatta be. Az iskolát fenntartó érsekség vezetője elmondta, nehéz tanéven van túl az egyházmegye minden intézménye. A főpásztor a diákokhoz szólva kifejtette, Jézus nem mást kíván, mint hogy bízzunk benne és ha tanítását, parancsait megtartjuk, akkor válhatunk krisztusi emberré.

„Ilyen módon köszönjük meg ezt a tanévet, hogy mind a tanár, mind a szüleid, mind te, saját magad számára, osztálytársaid számára Istennek a jóságát tudod jelenvalóvá tenni. Ezt köszönjük meg, hogy ezt felfedezted, hogy ezt akartad tenni, hogy akarod ezután és akarsz ebben növekedni, ezért vagyunk hálásak” - mondta prédikációjában az érsek. 

A Ranolder iskolának 199 tanulója van. 26 állandó pedagógus mellett óraadók tanítják a diákokat. Az állami fenntartású iskolákhoz hasonlóan látja el az intézmény az oktatási-nevelési feladatokat. Céljuk, hogy ezt a tevékenységet a keresztény értékrend szerint tegyék meg. A hálaadó szentmisén elhangzott, a járvány okozta nehézségek ellenére is sikeres tanéven vannak túl.

Őry Gábor iskolaigazgató: „Sikeresen felkészítettünk a lehetőségekhez képest minden tanulót, nem romlottak a tanulmányi eredmények. Az éves programjainknak jó része megvalósult, a tavasszal nagyon jó hangulatban teltek a tanulói rendezvények, osztálykirándulások, vetélkedők, mindezekért hálát adunk.”

A hálaadó szentmisére külön énekekkel és irodalmi műsorral készültek az iskola diákjai és pedagógusai. Az intézmény ajándékkal köszöntötte Udvardy érseket, aki kellemes, a lelki gyarapodást is segítő vakációt kívánt a ranolderes gyerekeknek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Érsekségi támogatásból és az iskola saját forrásából robotokat, okos táblákat és kémiai eszközöket vettek
| 2024. jan. 8. hétfő 14:48 | Keszthely
Az otthonok mellett munkahelyeket, oktatási intézményeket is megáldanak az atyák a hívek kérésére.
| 2023. nov. 30. csütörtök 17:56 | Keszthely
A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra.
| 2023. okt. 27. péntek 15:51 | Keszthely
Új gépjárművet vásárolt a Veszprémi Érsekség a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolának.
| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.