+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombaton Keszthely Triathlon 2021
2021. június 10. csütörtök 19:07 - Keszthely
Szombaton Keszthely Triathlon 2021
Szombaton rendezik meg a Keszthely Triathlon Középtávú Országos Bajnokságot. A három számból álló nagyszabású programra 1200 versenyző érkezik Keszthelyre. A Balaton-parton reggel 8 órakor kezdődő megmérettetés több települést érint. Egész és félpályás útlezárásokra kell számítani.

Tisztítják a Balaton-parton kialakított, elzárt területet. Ez lesz a szombati Keszthely Triathlon Középtávú Országos Bajnokság depó része, ahol két versenyszám között a kerékpározáshoz és futáshoz szükséges felszereléseket vehetik fel a résztvevők.  A megmérettetésre nyolc országból várják a versenyzőket.

"Szombaton reggel fél 6-kor kezdődik a bedepózás,a versenyzők már készülnek. Reggel nyolckor rajtolunk. Kb. 1000-1100 versenyző érkezik a nap teljes folyamán. Délután lesznek a sprint futamok, reggel 8-kor középtávú futam. A nézők a Balaton-parton tudják követni az eseményeket. A versenyzők el lesznek zárva kordonokkal a nézőktől, a COVID  szabályok miatt. Tehát teljesen nem olyan lesz, mint előző években, de fogják tudni nézni a nézők is."- mondta el Viczián Gábor főrendező.

A triatlon az 1,9 km-es úszással kezdődik, ami egyben a verseny rajtja is. Azt követően 90 kilométert kerékpároznak a versenyzők és a 21,1 kilométeres futás zárja a középtávú versengést. A rendezvény a legnagyobb sportesemény Keszthelyen.

"Ez egy fontos esemény a város számára. Nem csak turisztikai szempontból és reklám értékét tekintve, hanem amiatt is mert ez a több mint ezer nevező, aki erre a versenyre ellátogat, azért jelentős adóbevételeket is generál és azért a keszthelyi vállalkozók számára is egy fontos tétel az ő ittlétük. Tehát összességében ez egy nagyon-nagyon fontos rendezvény, azt azonban hozzá kell tenni, hogy abban az egy napban, azon a szombati napon, azért okoz némi fennakadást a városban."- adott tájékoztatást Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

A versenyszakaszokat érintő főútvonalakon Keszthely-Zalaszentgrót útvonalon, valamint Keszthely belterületén is több helyen teljes és részleges útlezárásra kell számítani a sportrendezvény időtartama alatt. A rendezők és Keszthely város vezetése türelmet kér a lakosságtól és a térségbe érkező vendégektől.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus