+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombaton Keszthely Triathlon 2021
2021. június 10. csütörtök 19:07 - Keszthely
Szombaton Keszthely Triathlon 2021
Szombaton rendezik meg a Keszthely Triathlon Középtávú Országos Bajnokságot. A három számból álló nagyszabású programra 1200 versenyző érkezik Keszthelyre. A Balaton-parton reggel 8 órakor kezdődő megmérettetés több települést érint. Egész és félpályás útlezárásokra kell számítani.

Tisztítják a Balaton-parton kialakított, elzárt területet. Ez lesz a szombati Keszthely Triathlon Középtávú Országos Bajnokság depó része, ahol két versenyszám között a kerékpározáshoz és futáshoz szükséges felszereléseket vehetik fel a résztvevők.  A megmérettetésre nyolc országból várják a versenyzőket.

"Szombaton reggel fél 6-kor kezdődik a bedepózás,a versenyzők már készülnek. Reggel nyolckor rajtolunk. Kb. 1000-1100 versenyző érkezik a nap teljes folyamán. Délután lesznek a sprint futamok, reggel 8-kor középtávú futam. A nézők a Balaton-parton tudják követni az eseményeket. A versenyzők el lesznek zárva kordonokkal a nézőktől, a COVID  szabályok miatt. Tehát teljesen nem olyan lesz, mint előző években, de fogják tudni nézni a nézők is."- mondta el Viczián Gábor főrendező.

A triatlon az 1,9 km-es úszással kezdődik, ami egyben a verseny rajtja is. Azt követően 90 kilométert kerékpároznak a versenyzők és a 21,1 kilométeres futás zárja a középtávú versengést. A rendezvény a legnagyobb sportesemény Keszthelyen.

"Ez egy fontos esemény a város számára. Nem csak turisztikai szempontból és reklám értékét tekintve, hanem amiatt is mert ez a több mint ezer nevező, aki erre a versenyre ellátogat, azért jelentős adóbevételeket is generál és azért a keszthelyi vállalkozók számára is egy fontos tétel az ő ittlétük. Tehát összességében ez egy nagyon-nagyon fontos rendezvény, azt azonban hozzá kell tenni, hogy abban az egy napban, azon a szombati napon, azért okoz némi fennakadást a városban."- adott tájékoztatást Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

A versenyszakaszokat érintő főútvonalakon Keszthely-Zalaszentgrót útvonalon, valamint Keszthely belterületén is több helyen teljes és részleges útlezárásra kell számítani a sportrendezvény időtartama alatt. A rendezők és Keszthely város vezetése türelmet kér a lakosságtól és a térségbe érkező vendégektől.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Egy kilométeres szakaszon cserélnek átkötőket Gyenesdiáson.
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár