+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Brazil mesterrel avatott edzőtermet a keszthelyi jiu-jitsu csapat
2021. június 9. szerda 15:24 - Keszthely
Brazil mesterrel avatott edzőtermet a keszthelyi jiu-jitsu csapat
A brazil jiu-jitsu sportág egyik jeles képviselője tartott szemináriumot Keszthelyen. Max Carvalho tréningjére az egész Dunántúlról érkeztek. A házigazda keszthelyi csapat a Sétáló utcán nyílt új edzőteremben lelt otthonra. Céljaik közt szerepel, hogy bővítsék gárdájukat és egyesületet is alapítsanak. A brazil jiu-jitsu egy földharcon alapuló küzdősport, mely egyben életstílus is.

Támadásokat, feszítéseket és a brazil jiu-jitsuban használatos technikákat mutatott be Max Carvalho. A fekete öves brazil jiu-jitsu mester rendszeresen tart szemináriumokat országszerte. 14 éve él hazánkban, a sportág űzői ikonként tisztelik a sokszoros bajnokot. 

„Max Carvalho volt az, aki először eljött Magyarországra és népszerűsítette ezt a sportot. Max Carvalho btazil származású, kiváló sportoló. Brazíliában is számos eredménnyel rendelkezik. Immár 14 éve itt tartja szemináriumait. Nagyon sok embernek adta át a tudását és nagyon sok embert jutatott el akár a világbajnoki címig is” - nyilatkozta Wéber Zsolt szervező. 

A keszthelyi szemináriumra az egész Dunántúlról jöttek küzdősportolók. Az esemény egyben teremavató is volt. A tavaly átadott Mátrix Gym edzőteremben a küzdősportok is külön helyiséget kaptak, így lelt itt otthonra a jiu-jitsu sportág is. A Wéber Zsolt vezetésével működő 10-12 főt számláló gárda korábban Sümegen és Tapolcán edzett. Mostantól az utazásra fordított időt is tréningezéssel tölthetik az új keszthelyi edzőteremnek köszönhetően. Max Carvalho elmondta, reméli hogy a jórészt földharcra épülő brazil jiu-jitsu hamarosan olimpiai sportág lehet. Véleménye szerint az ötkarikás játékokon nagy eredményeket érhetnek el a magyarok.

„A magyarok nagyon kemények, nagyon kemény emberek. Magyarország már világszinten van már, jó csapat van itt” - mondta a mester. 

A kesztehlyi csapat szeretne egyesületi formát ölteni és csatlakozni a világ egyik vezető brazil jiu-jitsu iskolájához a ZR Teamhez. Terveik közt szerepel, hogy kisgyerekek számára is szerveznek edzéseket. A felnőtt korosztályból már most is várják az érdeklődőket, kortól, nemtől  és edzettségi állapottól függetlenül mindenkinek ajánlják a birkózó-földharc stílusok királyát, a brazil jiu-jitsut. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus