+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Brazil mesterrel avatott edzőtermet a keszthelyi jiu-jitsu csapat
2021. június 9. szerda 15:24 - Keszthely
Brazil mesterrel avatott edzőtermet a keszthelyi jiu-jitsu csapat
A brazil jiu-jitsu sportág egyik jeles képviselője tartott szemináriumot Keszthelyen. Max Carvalho tréningjére az egész Dunántúlról érkeztek. A házigazda keszthelyi csapat a Sétáló utcán nyílt új edzőteremben lelt otthonra. Céljaik közt szerepel, hogy bővítsék gárdájukat és egyesületet is alapítsanak. A brazil jiu-jitsu egy földharcon alapuló küzdősport, mely egyben életstílus is.

Támadásokat, feszítéseket és a brazil jiu-jitsuban használatos technikákat mutatott be Max Carvalho. A fekete öves brazil jiu-jitsu mester rendszeresen tart szemináriumokat országszerte. 14 éve él hazánkban, a sportág űzői ikonként tisztelik a sokszoros bajnokot. 

„Max Carvalho volt az, aki először eljött Magyarországra és népszerűsítette ezt a sportot. Max Carvalho btazil származású, kiváló sportoló. Brazíliában is számos eredménnyel rendelkezik. Immár 14 éve itt tartja szemináriumait. Nagyon sok embernek adta át a tudását és nagyon sok embert jutatott el akár a világbajnoki címig is” - nyilatkozta Wéber Zsolt szervező. 

A keszthelyi szemináriumra az egész Dunántúlról jöttek küzdősportolók. Az esemény egyben teremavató is volt. A tavaly átadott Mátrix Gym edzőteremben a küzdősportok is külön helyiséget kaptak, így lelt itt otthonra a jiu-jitsu sportág is. A Wéber Zsolt vezetésével működő 10-12 főt számláló gárda korábban Sümegen és Tapolcán edzett. Mostantól az utazásra fordított időt is tréningezéssel tölthetik az új keszthelyi edzőteremnek köszönhetően. Max Carvalho elmondta, reméli hogy a jórészt földharcra épülő brazil jiu-jitsu hamarosan olimpiai sportág lehet. Véleménye szerint az ötkarikás játékokon nagy eredményeket érhetnek el a magyarok.

„A magyarok nagyon kemények, nagyon kemény emberek. Magyarország már világszinten van már, jó csapat van itt” - mondta a mester. 

A kesztehlyi csapat szeretne egyesületi formát ölteni és csatlakozni a világ egyik vezető brazil jiu-jitsu iskolájához a ZR Teamhez. Terveik közt szerepel, hogy kisgyerekek számára is szerveznek edzéseket. A felnőtt korosztályból már most is várják az érdeklődőket, kortól, nemtől  és edzettségi állapottól függetlenül mindenkinek ajánlják a birkózó-földharc stílusok királyát, a brazil jiu-jitsut. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár