Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Új tornaszobát kaptak a Kiscápák
2019. máj. 2. csütörtök | Keszthely
Új tornaszobát kaptak a Kiscápák
Új tornaszobával gazdagodott a Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai épülete. A létesítmény a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület és a vezetőség összefogásából jött létre, mely pályázati forrásból valósult meg. A szoba kiválóan alkalmas az úszók szárazföldi edzéseinek lebonyolítására, melyben a pedagógusok mellett gyógytornász is segít.

Az új tornaszobában edzenek a Keszthelyi Kiscápák. A tréningtermet pár napja vehették birtokba, amely a szárazföldi erősítések lebonyolításában nyújt segítséget. A lányok örömmel fogadták az új lehetőségeket szolgáló területet.

„Nagyon örülök neki, hogy ez lett. Egy kicsit az unalmas úszást feldobja a társaság, a zene, a sok új szer, meg remélem, hogy az úszáseredményeimen is javítani fog ez, mert sokat lazítunk, nyújtunk meg erősítünk és remélem, hogy jobb lesz ettől.” - mondta el Nett Vivien.

A tornaszobába a Magyar Úszószövetség támogatásával tudták a megfelelő sportszereket megvásárolni. A lányoknak főleg törzsváz-erősítő gyakorlatokat kell végezniük hetente kétszer a trénerek és gyógytornász segítségével. Nem szabad elfeledkezniük a nyújtásról sem.

„A sok edzés következtében muszáj lazítógyakorlatokat csinálni a gyerekeknek, tehát muszáj lenyújtaniuk a vállízületeiket, a lábaikat, a törzsizmaikat ahhoz, hogy utána regenerálni tudjon és újra minél nagyobb teljesítményt tudjon nyújtani. És e mellett speciális törzsizom erősítő és karizom erősítő gyakorlatokat csinálnak a szárazföldön, ami hozzájárul ahhoz, hogy még gyorsabban ússzanak.” - érvelt Szántó Kata egyesületi elnök.

A tornaszoba a Kiscápák Egyesület és a Csány-Szendrey Általános Iskola együttműködéséből valósult meg, a helyiség a Fodor utcai épületében kapott helyet. Mint Dósa Zsolt, igazgató elmondta, a helyszínre több okból esett a választás. Egyrészt közel van az uszoda, másrészt azért, mert több versenyző is itt tanul.

„10 olyan tanulónk is van, akik már az elmúlt évben is a Diákolimpia rendszerben versenyzett és mindig az előző évi eredmények alapján történik az Úszószövetség ajánlásával az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztja el az egyesületek között a sporttámogatást, így ebből a sporttámogatásból ebbe a tornaszobába több mint 1 millió forint kerülhetett."

A gyerekek az iskolai szünetben még több időt tölthetnek a tornaszobában. Cél az, hogy megszokják ezt az edzésformát is, mivel ahogy idősödnek, az úszás mellett egyre inkább szükségük lesz a szárazföldi kiegészítő tréningekre is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2019. júl. 10. szerda 16:14 | Keszthely
A Keszthelyi Kiscápák úszója eredményeivel bekerült a magyar válogatottba.
| 2014. jún. 11. szerda 10:47 | Keszthely
A Keszthelyi Kiscápák viadalán 18 egyesület közel 200 úszója jött el a Csik Ferenc Tanuszodába.
| 2013. dec. 18. szerda 07:50 | Keszthely
Több mint százötven versenyző állt rajthoz Keszthelyen, a 4. Csik Ferenc úszóversenyen.
| 2023. júl. 3. hétfő 14:13 | Zalaszántó
Minibölcsődét és tornaszobát avattak Zalaszántón.
| 2021. jún. 9. szerda 15:24 | Keszthely
Max Carvalho tréningjére az egész Dunántúlról érkeztek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.