Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új fejlesztések valósultak meg Zalaszántón
2023. júl. 3. hétfő | Zalaszántó
Új fejlesztések valósultak meg Zalaszántón
Minibölcsődét és tornaszobát avattak Zalaszántón. A településnek már régi vágya volt, hogy bővíthessék a nevelési intézményt. A fejlesztések önerőből és jelentős kormánytámogatásából valósultak meg.

A kicsik otthonosan érezték magukat a minibölcsiben a bejáráson, minden játék érdekelte őket. Kirakósok, plüssök, játékkonyha és egyéb készségfejlesztők várják a csöppségeket szeptembertől. A településen magas a gyermeklétszám. A zalaszántóiak mellett Vindornyafokról, Karmacsról és Nagygörbőről is járnak ide óvodába, iskolába. Eddig 16-an igényelték a bölcsődei szolgáltatást. A beruházás most fejeződött be. A másik fejlesztés a tornaszoba, ahol még megfelelőbb körülmények között mozoghatnak, tornázhatnak a gyerekek. Ezzel egy régi álom vált valóra.

„A Magyar falu programban építettük meg a kis tornaszobát az óvodai férőhelybővítések miatt. Ez több mint 35 millió forintba került. Emellett ugye egy minibölcsődét hoztunk létre, amelyik tágas termekkel rendelkezik és ennek az összköltségvetése pedig a 130 millió forintot haladta meg. Az egyiket a Magyar falu program, a másikat pedig a belügyminisztériumi pályázat alapján az önkormányzat kiegészíti.” - mondta el Dézsi Attila polgármester.

Az intézmény átadóján Nagy Bálint országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a magyar vidék csak úgy tud fejlődni, ha a településvezetők tisztában vannak azzal, hogy milyen fejlesztésekre van szükségük. Zalaszántó is jó példa arra, hogy felismerték, hogy a gyermekek nevelésének biztosítása elengedhetetlen. Kiemelte azt is, hogy a Zala 02-es választókerületben egy Zalaszántó méretnyi településsel bővült a lakosság létszáma az elmúlt években.

„Ami ettől még fontosabb, hogy valóban mutatja azt a szándékot, illetve azt a célt, hogyha a szándék megvan, a forrás megvan, a helyi tudás és akarat és munka megvan, akkor valóban rövid időn belül el tudjuk érni azt a célt, ami a Magyar Kormánynak célja. Hogy a vidéken élő embereknek jövőképet tudjon biztosítani, a vidéken élő fiataloknak tudjon egy olyan perspektívát nyújtani, ami a vidék megtartó erejét és megtartó képességét tudja még tovább segíteni. Úgyhogy ehhez köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, hiszen ez önök nélkül nem működne.”

Az átadón ünnepelték a Kópékuckó Óvoda fennállásának 60. évfordulóját is. A programra meghívták az egykori dolgozókat és óvodásokat akiknek műsort adtak a jelenlegi ovisok.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2019. máj. 2. csütörtök 14:31 | Keszthely
A létesítmény az úszók eredményeinek javításán tud segíteni.
| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.