Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Évfordulót ünnepelt a ZR Team Brasil Jiu-Jitsu SE
2022. okt. 4. kedd | Keszthely
Évfordulót ünnepelt a ZR Team Brasil Jiu-Jitsu SE
Egy esztendős lett a ZR Team Keszthelyi Brasil Jiu-Jitsu SE gyermek csapata. Az évfordulót neves mesterek bevonásával ünnepelték, akik szemináriumot tartottak a fiataloknak, akik sokat tanultak egyetlen foglalkozás alatt is az edzőktől, élsportolóktól.

Negyven gyerek vett részt a színvonalas szakmai napon, köztük a nyolc esztendős Ágoston Maja is, aki egy éve jár edzésekre, és egy versenyen már ezüstérmet is nyert.

Ágoston Maja: „Felhevül a testem, ha mozgok és nagyon szeretem”

Több mint egy éve kezdett el a stílussal foglalkozni Sikter Dániel, aki a keszthelyi klubot erősíti, két vizsgán is túl van már. A sport mellett fontos neki, hogy barátokat is szerzett a csapatban.

Sikter Dániel: „Nagyon jó itt, közösségben vagyunk. Együtt vagyunk, meg tanulunk esni, meg önvédelmet, versenyre is jó lesz.” 

A ZR Teamnél odafigyelnek a sportolókra minden szempontból, a legkisebbek megfelelő fejlődése nagyon fontos számukra. Az is céljuk, hogy motiválják őket. Erre az egyik jó módszer, ha példaképekkel találkozhatnak.

Teresa Sousa – egy danos Jiu-Jitsu mester: “Nagyon jó a Jiu-Jitsu mindenkinek, a gyerekeknek nagyon fontos kezdjék el gyerekkorban, mert nagyon jó, hogy szocializálódnak, önbizalmuk lesz és mozognak, sportolnak. Nem maradnak otthon pizzát enni.”

A Brasil Jiu-Jitsu egy önvédelmi stílus, de versenysportként használják. Egy év felkészülés után most kezdenek el a gyerekekkel versenyezni. Hat éves kortól fogadják a tanulópalántákat az edzéseken.

Wéber Zsolt – vezető, ZR Team Keszthely Brasil Jiu-Jitsu SE: “Ez nem csak a gyerekeknek jó, ez jó mindeknek. Ez a brasil jitsu lényegében egy földharc stílus. A lényege, hogy állásból földre visszük az ellenfelet. A földön megpróbáljuk a lehető legrövidebb idő alatt feladásra kényszeríteni, kopogtatással, leszorítással, ízületfeszítésekkel, fojtásokkal."

A sport, a mozgás szeretete és a szigorú, de jó hangulat vonzza az egyesülethez a stílus iránt érdeklődőket. Amit kapnak az tréningek alatt a fiatalok az az egészség, az állóképesség javulása, önbizalom növelése, mellette fegyelmet is tanulnak. Várnak még az edzésekre gyermekeket  és felnőtteket is.

| 2021. jún. 9. szerda 15:24 | Keszthely
Max Carvalho tréningjére az egész Dunántúlról érkeztek.
| 2018. jan. 31. szerda 16:34 | Keszthely
Rangos nemzetközi versenyen kvalifikálta magát Wéber Zsolt a jiu-jitsu világbajnokságra.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Mozogni vágyó fiatalok és idősek, kicsik és nagyok számára rendeztek sportprogramot Gyenesdiáson, “Gyenesi testébresztő” címmel.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.