+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A piaccal egykorú gyerekekkel ünnepelték a jubileumot
2021. május 25. kedd 15:29 - Gyenesdiás
A piaccal egykorú gyerekekkel ünnepelték a jubileumot
Tíz éves az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac. A jubileum alkalmából ajándékkal várták a piaccal egyidős gyermekeket a pünkösdi hétvégén. A 2011 májusában megnyílt piac számos fejlesztésen és bővülésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. Minden évben tematikus- és családbarát programokkal várják a vendégeket. Az üzemeltetés is változott, az itt működő vállalkozók tartják fenn a területet és gondoskodnak a kisebb programokról.

Kenesei Gergő 2011. május 7-én született. Rá nem egész két hétre nyitott meg a termelői piac Gyenesdiáson. Születésnapja és a piac jubileuma alkalmából ajándékkupont vehetett át. Gergő és családja szívesen jár az árusítóhelyre.

„Tulajdonképpen a kezdetektől járunk ide a gyenesdiási piacra. Nagyon örültünk, hogy megnyitott, egy olyan közösségi tér, ahol ismerősökkel bármikor találkozik az ember, úgyhogy szívesen jártunk. Az első években olyan szempontból is érintettek voltunk, hogy a Gergő nagymamája itt árult finom házi rétest" - nyilatkozta Gergő édesanyaj, Kenesei-Bezzeg Katalin. 

A 10 éves jubileum alkalmából ajándékkal várta a vele egyidőseket az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac. A 2011 tavaszán született gyerekek a pünkösdi hosszúhétvégén ajándékkupont kaptak, amit tetszőlegesen, a területen található faházak egyikében válthattak be. A gyenesdiási termelői piac az akkor formálódó Kárpáti korzónál létesült. A település célja az volt, hogy a közösségeket levigye a vasúti sínektől délre és a hal vezérvonalára fűzze fel a piacteret. Számos visszatérő vásárló fordul meg itt. 

„Tíz év óta már biztos, hogy járunk ide. Hévízen van lakásunk és amikor hétvégén ide lejövünk, akkor át szoktunk ide jönni. Nagyon finom a halászlé, a sült hal, meg minden, amit itt kínálnak. Már vettünk réteseket, zöldségeket, gyümölcsöket - nagyon finom amikor van – most is vettem lekvárt” - nyilatkozta Tusán László. 

A piac és a szomszédos Kárpáti korzó az elmúlt tíz évben számos fejlesztésen esett át. Színpad létesült, bővült a rendezvénysátor és számos program talált otthonra ezen a területen. Az első öt év gyerekbetegségei után a tizedik esztendő már zökkenőmentesnek tűnik – mondta a nagyközség polgármestere. Gál Lajos hangsúlyozta, az elkövetkező évek még inkább gördülékenyebben zajlanak, hiszen változott a piac üzemeltetése: „Nagyon lényeges volt, hogy a vállalkozókat egy kicsit bevonjuk abba, hogy a működtetés kapcsán nekik is van felelősségük. Nem csak az önkormányzatnak kell fenntartani. Így mind a vizesblokk használat, mind a közterület rendezésnek, a hulladékszállításnak az ügye nagyon érdekes volt, ahogy alakult a kezdetektől és ebben természetesen partnerekké váltak, hiszen a hangulatzenétől kezdve a rendezvények támogatásáig most már megfordult a dolog, ők szeretnék, ők adnak bele pénzt és ők működtetik úgy, hogy külön leszerződnek vállalkozókkal. Ennek nagyon örülünk, hiszen összességében a település önkormányzatának csak a nagy rendezvényeket kell itt bonyolítania, amit mi vállalunk természetesen.”

Az Első Balatoni Hal- és Termelői Piac jelenleg hétvégente van nyitva,  június 14-től viszont már hétköznap is minden vállalkozó nyitott kapukkal várja az érdeklődőket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár