+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a balatoni szezon Keszthelyen
2021. május 3. hétfő 17:23 - Keszthely
Elkezdődött a balatoni szezon Keszthelyen
Az egészségügyi dolgozók köszöntésével nyitották meg a balatoni nyári szezont Keszthelyen. A Keszthelyi Kórház előtt Nagy Bálint polgármester mondott köszönetet az elmúlt év megfeszített munkájáért. Az ünnepségen Keller András, Kossuth-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest igazgatója és a zenekar művésze, Homoki Gábor adtak rövid koncertet. Ezt követően az elöljárók megkoszorúzták a Balatont.

Hegedűmuzsikával köszöntötték az egészségügyi dolgozókat Keszthelyen. A városban már hagyomány, hogy május elsején megnyitják a balatoni szezont. Az idei évben azonban rendhagyó ünnepségre került sor, ugyanis a Keszthelyi Kórház előtt mondtak köszönetet a megfeszített munkáért a kórház és a mentőállomás munkatársainak. A dolgozók számára sokat jelentett, hogy a város vezetése ilyen formában is gondolt rájuk.

„Jó érzés ilyen köszöneteket fogadni. Igazából nehéz napokon vagyunk túl, nehéz hónapokon és egy nehéz éven. Bajtársaimmal együtt helyt állunk és a további ellátásban is részt veszünk és, ha kell, akkor segítünk mindenkinek, megyünk, amikor hívnak bennünket. Igazából próbálunk mi is mindent megtenni azért, hogy egészségesen, egészségben telten tudjunk betegeket ellátni.” - mondta Kulcsár Balázs, a Keszthelyi Mentőállomás vezetője.

A Keszthelyi Kórház előtt a Concerto Budapest igazgatója, a Kossuth-díjas hegedűművész, Keller András és a zenekar művésze, Homoki Gábor adott rövid koncertet. A repertoárban Bartók Béla hegedűduóit vonultatták fel. A zenekar vezetője elmondta, nagy öröm és megtiszteltetés, hogy az egészségügyi dolgozóknak játszhatnak, hiszen a Concerto Budapest számára kiemelt jelentőséggel bírt, hogy támogassák a járvány idején megfeszített munkát végző kórházi dolgozókat.   

„Valamennyi művész nevében szerettem volna kifejezni a köszönetünket és a hálánkat az egészségügyi dolgozóknak az áldozataiért, amit valamennyiünkért hoztak nagyon hosszú idő óta. Megtisztelő meghívást kaptam polgármester úrtól, hogy vegyünk részt ezen a mai balatoni évnyitón. Nagyon nagy örömmel jöttem. Egyben ez a mai nap volt a kezdete az együttműködésünknek.” - emelte ki a hegedűművész.

A Keszthelyi Kórház és a mentőállomás dolgozóit Nagy Bálint köszöntötte. Keszthely polgármestere elmondta, az elmúlt év mindenki számára nehéz volt, de az egészségügyben dolgozók hordozták a legnagyobb terhet. Hozzátette, a balatoni szezonnyitó akkor sem maradhat el, ha pandémia van, de az, hogy Keszthely bízhat a jó nyári szezonban, nagymértékben köszönhető a mentőknek és a kórházi dolgozóknak.

„Itt vagyunk május 1-én, ami klasszikusan a Balaton szezonnyitója, a Balaton koszorúzásának a napja. Ez szintén egy olyan esemény, ami nem maradhat el, ha van koronavírus-járvány, ha nincs ilyen járvány. Ezt mindenképpen meg kell, hogy tartsuk, de ugyanúgy, ahogy a tavalyi esztendőben is igyekeztünk a helyzethez alkalmazkodva egy méltó megemlékezést, egy méltó alkalmat találni erre, ugyanúgy az idei évben is igyekeztünk ezt megtenni. Most, a 2021-es évben, illetve szezon kezdetén, amikor azon gondolkodtam én is, hogy ki az, akinek leginkább köszönhetjük azt, hogy az idei szezont el tudjuk kezdeni, akkor azt gondolom, hogy a válasz egyértelműen az, hogy az egészségügyi dolgozóknak.” - fogalmazott Keszthely polgármestere.

Az egészségügyi dolgozók köszöntését követően a szezonnyitó a Balaton-parton folytatódott. A térbetűknél Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, Nagy Bálint polgármester és Vozár Péterné alpolgármester vettek részt az ünnepélyes zászlófelvonáson. Ezt követően a cserkészek közreműködésével megkoszorúzták a Balatont.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus