+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra elindult a Keszthelyi Óriáskerék
2021. május 3. hétfő 17:20 - Keszthely
Újra elindult a Keszthelyi Óriáskerék
Szombaton délelőtt elindult az óriáskerék. Az 50 méter magas szerkezet második alkalommal vendégeskedik Keszthelyen és már az első napon nagy sikert aratott. A város egyik legkedveltebb attrakciója idén is minden nap várja a vendégeket, a szolgáltatást azonban csak védettségi és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehet igénybe venni. A keszthelyiek kedvezményes jeggyel szállhatnak fel az óriáskerékre.

Már a nyitónapon népszerű volt az óriáskerék a Balaton-parton. Az ország egyik legnagyobb óriáskerekéről már a tavalyi szezonban is nagyon sokan csodálták meg a Keszthelyi-öblöt madártávlatból. A keszthelyi óriáskerékre szombaton 11 órától lehetett felülni, azonban a járványügyi szabályokat itt is be kellett tartani. Az érdeklődők elmondása szerint nagy élmény szemügyre venni a környéket 50 méter magasból.           

„Szép minden, a táj, megszámoltuk a hattyúkat. Gyönyörű szép minden.” - mondta Pál Ferencné.

„Nagyon jó volt, már tavaly is akartunk jönni, csak lekéstünk róla, úgyhogy most kivételesen sikerült elkapni. Egy kicsit ugyan rövid, de azért nagyon kellemes volt.” - tette hozzá Pálfi Sándor és Pálfi Sándorné.

Az óriáskerék a tavalyi évben debütált Keszthelyen, az attrakció nem csak az ide érkező vendégek, hanem a lakosság körében is nagyon népszerű volt. Az idei évben 2000 forintba kerül a felnőtt jegy, ezzel három egész kört lehet menni. A keszthelyi lakosoknak kedvezményt biztosítanak a jegyárból. Fontos tudni, hogy a hatályos jogszabályok értelmében az óriáskerékre csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük együtt lévő kiskorúak szállhatnak fel. Keszthely vezetése bízik abban, hogy a szigorú szabályok mellett is sok látogatót fogadhat az óriáskerék.  

„Szeretnénk, hogyha a város szép állapotban, igazán vonzó külsővel mutatná magát és várná a turistákat. Ezért meg is tesz az önkormányzat mindent és úgy gondoljuk, hogy ezek a különleges attrakciók, mint például ez az óriáskerék is, csak növeli a városunk vonzerejét. Szép nyarat kívánunk és reméljük, hogy az egészségügyi helyzet lehetővé teszi azt, hogy nem árnyékolja be az önfeledt szórakozást. A városba látogató turistáktól is azt szeretnénk kérni, hogy érezzék jól magukat, de tartsák be az óvintézkedéseket.” - tájékoztatott Csótár András, Keszthely önkormányzati képviselője.

A mintegy 170 tonnás szerkezet egészen a szezon végégi várja a helybélieket és az ide látogató turistákat.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus