+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az éttermek készülnek a teraszok nyitására
2021. április 16. péntek 13:00 - Keszthely
Az éttermek készülnek a teraszok nyitására
A vendéglátó helyek készülnek a teraszok közeledő nyitására. Ez akkor történhet meg, ha beoltottak száma meghaladja a 3,5 milliót. A turisztikai ügynökség kézikönyvvel segíti a vendéglátóhelyek koronavírus-járvány alatti működését. A Kormány májusban is biztosítja az éttermeknek a bértámogatást és a vendéglátóhelyek érdekében eltörli a közterület-használati díjakat és felfüggeszti az ezzel kapcsolatos bürokratikus nehézségeket.

Már megkezdték a készülődést a terasz nyitására a keszthelyi Halászcsárdában. Az étterem dolgozói a növényeket már kihelyezték, most a székek, asztalok és más teraszbútorok vannak soron. Az étterem vezetése kitörő örömmel fogadta, hogy ha eléri a 3,5 milliót a beoltottak száma, kinyithatják a vendéglátóegységek teraszait.

„Nagyon hosszúra sikerült a tél. Meg kellett hogy rázzuk magunkat tegnap egy kicsit, felébredni a téli álomból. De gőzerővel dolgozunk azon, hogy jövő héten szerdán, vagy csütörtökön ki tudjunk már nyitni” - nyilatkozta Sendula Péter, a Halászcsárda konyhafőnöke. 

A Halászcsárda dolgozói akár három nap múlva is meg tudnák nyitni teraszukat. A tágas területen felkészülten várják majd a vendégeket. Szerencsés adottsága az egységnek, hogy tágas terasza van, így a távolságtartást könnyen be tudják majd tartani. A dolgozók többségét sikeresen megtartották a kényszerű zárvatartás alatt. Fontos céljuk volt, hogy jól bevált csapattal nyithassanak és vágjanak be egy várhatóan erős szezonnak.

„Egyelőre mi azzal számolunk, hogy elsősorban magyar vendégeink lesznek, úgyhogy szerintem erős hétvégéink lesznek, kicsit nyugodtabb, stabilabb hétköznapokkal, de mindenképpen rohamra számítunk. Hiszen azért fél éve mindenki arra vár, hogy nyissanak az éttermek és kávézók” - tette hozzá a konyhafőnök. 

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke az MTI érdeklődésére szerdán elmondta, hogy a munkaerőt viszonylag gyorsan mozgósítani tudják az egységek, a zökkenőmentes indulást folyamatosan készítik elő a teraszokat üzemeltetők.Arra készülnek, hogy hasonló keretek mellett fogadhatnak vendégeket az éttermek, mint a novemberi szigorításokat megelőzően, távolságtartással, fertőtlenítéssel, kötelező maszkviseléssel, a személyes kontaktok minimalizálásával.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta, a vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót.

„Megjelenik az a szabályozás, ami a vendéglátóhelyek érdekében eltörli a közterület-használati díjakat és felfüggeszti az ezzel kapcsolatos adminisztrációs, bürokratikus nehézségeket. (…) A bértámogatás az éttermeknek májusban is jár, a turisztikai ügynökség pedig a vendéglátóipari érdekképviseletekkel egyeztetve készített egy kézikönyvet, amely ajánlásokat tartalmaz a vendéglátóhelyeknek a járvány alatti működéshez” - fogalmazott a miniszter. 

A Kormány számításai szerint jövő hét közepére érheti el a beoltottak száma a 3,5 milliót. A koronavirus.gov.hu oldal pénteki közlése szerint eddig 3 millió 145 ezer embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 millió 349 ezren már a második adag vakcinát is megkapták.Az oltásra regisztráltak száma már a 4,2 milliót is meghaladja, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár