+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Júniusban nyithat a Bobo Fun Park
2021. április 14. szerda 18:03 - Alsópáhok
Júniusban nyithat a Bobo Fun Park
Élményközponttal bővül az alsópáhoki Kolping Hotel területe, ahová a szállóvendégek mellett külsősök is ellátogathatnak. A Bobo Fun Park játszóház, trambulinpark és rendezvényhelyszín lesz egyben. A 2,1 milliárd forintból megvalósuló épület a Kisfaludy-program támogatásával, önerőből és banki hitelből jöhet létre. 85-90%-a már kész van a fedett élményparknak, várhatóan júniusban adhatják át a kész komplexumot. A Kolping Hotel a térségi sajtó munkatársaknak betekintést engedett a munkálatokba.

Egy bemutató videón keresztül látható már, hogy hogyan fog kinézni a Bobo Fun Park. A játszóház, trambulinpark, élményközpont és rendezvényhelyszín 350 fő fogadására lesz alkalmas, ahol kicsik és nagyok együtt kapcsolódhatnak ki. A létesítmény ötlete 3 évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Kolping Hotel vezetőségének fejében, a munkálatoknak tavaly márciusban álltak neki.

A Bobo Fun Park építése jelenleg is zajlik. A 3000 négyzetméteres és 11 méter magas park jelenleg 85-90%-os készültségű. A Kolping Hotel vezetősége szerda délelőtt betekintést engedett a munkálatokba a régió sajtósai és együttműködő partnerei számára. Az arénában több mint 30 attrakció várja majd a családokat. Ezek között 3 emelet magas beltéri mászófalak, csúszdapályák, lézerlabirintus, trambulinmezők és egy barlang is készül. Utóbbiban nem csak a mászásélmény lesz főszerepben, több feladatot is meg kell oldaniuk a játékosoknak. Az élményközponttal kapcsolatban Baldauf Csaba szállodaigazgató úgy fogalmazott, a fejlesztés a régiót fogja szolgálni.

„Ez abszolút deklarált cél, túl a szállóvendégeken, sőt elsődlegesen nem is azt mondanám, hogy a szállóvendégek, hanem a régióban lakó családok, az ő gyermekeik, a hozzátartozóinak legyen ez egy olyan találkozóhelye, mint ahogy a Kolping az országban a családoknak egy találkozó és pihenőhelyévé vált. Tehát mi szeretnénk, hogyha itt Hévíz, Keszthely Szentgrót, Zalaegerszeg, Karos és a környező települések lakosai azok hétvégén , de hétközben is akár egy délután, hogyha vannak kisebb gyerekeik, nagyon ne gondolkozzanak, hanem jusson eszükbe, hogy találkozzunk a Fun Parkban.”

A beruházás célja, hogy kizökkentse az online világból a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A fedett létesítmény összköltsége 2,1 milliárd forint. Állami támogatás is segíti létrejöttét. A Kisfaludy-program több mint 946 millió forinttal járult hozzá a költségekhez, ez a teljes összeg 45,3 %-a. Mellette a hotel 500 millió forintot fektetett bele, a fennmaradó összeg pedig bankhitelből kerül ki. Baldauf Csaba elmondta, céljuk az, hogy minden korosztály számára biztosítsanak programot.

„Sok esetben látjuk azt, hogy a szülő elmegy a gyermekkel játszani, az hogyan is néz ki. A gyermek játszik a homokozóban, a szülő nyomkodja az okostelefonját és figyel, hogy baja ne essék. Hát itt mi azt szeretnénk, hogy közös aktivitásaik legyenek egymással adott esetben, vagy egymással párhuzamosan. Itt a szülők is kipróbálhatják magukat, mozoghassanak, legyenek kalandjaik, legyenek élményeik, de ugyanúgy a gyerekeknek is.”

A Bobo Fun Park legalább 15 új munkahelyet fog teremteni, akik többek között a játékok felügyelőiként lesznek jelen. Az ő toborzásuk és kiválasztásuk jelenleg is zajlik. Az építkezés befejeztével a játékelemek minőségellenőrzése, majd a munkatársak betanítása következik majd. A tervek szerint június elején nyitják meg a kapukat a nagyközönség előtt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár