+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Minden korosztálynak ajánlott a Zöld Zala vetélkedő
2021. április 8. csütörtök 16:24 - Keszthely
Minden korosztálynak ajánlott a Zöld Zala vetélkedő
Ebben az évben is az online térbe költözött a Zöld Zala vetélkedő. A Fejér György Városi Könyvtár 2009 óta minden évben megszervezi az általános iskolásokat célzó környezetvédelmi versenyt, ám ebben az évben a felnőtt korosztályt is buzdítják a kitöltésre. Továbbra is az interneten teszi közzé a tartalmakat a bibliotéka. Idén névadójuk születésének 255. évfordulója alkalmából érdekes információkkal és online előadással is készülnek.

2019-ben még a bibliotéka olvasótermében rendezhették meg a Zöld Zala vetélkedő területi döntőjét a könyvtárosok. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai nagyon szeretik ezt a megmérettetést, minden évben szívesen vettek  részt rajta. A járvány miatt azonban már tavaly is az online térbe költöztek a feladatok, ez idén sincs másképp. A kétfordulós vetélkedő első feladatsorát április 15-ig lehet kitölteni.

„Szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy ne ijedjen meg a feladatoktól, mert ezt nem fejből kell tudni. Adtunk hozzá iránytűt is, hogy milyen forrásokból lehet a helyes választ megtalálni. A hivatalos kiírás szerint ugye felső tagozatos diákok számára van ez a vetélkedő. Én azt szeretném mondani a Zöldek Tanácsa tagjaként, hogy bármilyen korosztály nyugodtan próbálkozzon vele és játsszon velünk ezen a környezetvédelmi vetélkedőn.” - mondta el Verebélyi Judit könyvtáros.

Az idei feladatok fókuszában Keszthely áll. Itt a növényvilággal, a hulladékgazdálkodással és az év élőlényeivel kapcsolatban találhatnak izgalmas feladatokat az érdeklődők. A könyvtárosok hangsúlyozzák, nem csak a keszthelyiek, a környéken élők válaszait is szívesen fogadják. A második forduló április 16-tól május 7-ig tart majd. Ezt követi később az eredményhirdetés.

Azonban nem csupán a Zöld Zala vetélkedőt találják meg az olvasók az online térben. A könyvtár közösségi oldalán egy-egy kevésbé ismert információt tesznek közzé névadójukról, Fejér Györgyről a bibliotéka munkatársai. A Keszthelyen született történetírónak idén ünneplik ugyanis születésének 255. évfordulóját.

„Április elsejétől minden nap egy fontos információt teszünk fel Fejér Györgyről, hogy ráirányítsuk a figyelmet könyvtárunk névadójára. 23-án pedig egy online előadással készülünk az olvasóknak, 24-én pedig egy játékra hívjuk őket, amire természetesen nyeremény is lesz.” - ismertette Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A Fejér György Városi Könyvtár munkatársai a nyitásra is készülnek, bár egyelőre továbbra sem látogatható az intézmény. A járványügyi enyhítések azonban lehetővé teszik, hogy újra kinyisson a könyvtárablak.

„Keddtől péntekig 9 és 15 óra között előre egyeztetett időpontban lehet átvenni az előre igényelt könyveket. Lehet igényelni kérőlapon, a könyvtárnak a telefonszámain és a könyvtárközis e-mailen is.” 

A könyvtárablak szolgáltatást április 13-tól vehetik újra igénybe az olvasók.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus