+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Minden korosztálynak ajánlott a Zöld Zala vetélkedő
2021. április 8. csütörtök 16:24 - Keszthely
Minden korosztálynak ajánlott a Zöld Zala vetélkedő
Ebben az évben is az online térbe költözött a Zöld Zala vetélkedő. A Fejér György Városi Könyvtár 2009 óta minden évben megszervezi az általános iskolásokat célzó környezetvédelmi versenyt, ám ebben az évben a felnőtt korosztályt is buzdítják a kitöltésre. Továbbra is az interneten teszi közzé a tartalmakat a bibliotéka. Idén névadójuk születésének 255. évfordulója alkalmából érdekes információkkal és online előadással is készülnek.

2019-ben még a bibliotéka olvasótermében rendezhették meg a Zöld Zala vetélkedő területi döntőjét a könyvtárosok. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai nagyon szeretik ezt a megmérettetést, minden évben szívesen vettek  részt rajta. A járvány miatt azonban már tavaly is az online térbe költöztek a feladatok, ez idén sincs másképp. A kétfordulós vetélkedő első feladatsorát április 15-ig lehet kitölteni.

„Szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy ne ijedjen meg a feladatoktól, mert ezt nem fejből kell tudni. Adtunk hozzá iránytűt is, hogy milyen forrásokból lehet a helyes választ megtalálni. A hivatalos kiírás szerint ugye felső tagozatos diákok számára van ez a vetélkedő. Én azt szeretném mondani a Zöldek Tanácsa tagjaként, hogy bármilyen korosztály nyugodtan próbálkozzon vele és játsszon velünk ezen a környezetvédelmi vetélkedőn.” - mondta el Verebélyi Judit könyvtáros.

Az idei feladatok fókuszában Keszthely áll. Itt a növényvilággal, a hulladékgazdálkodással és az év élőlényeivel kapcsolatban találhatnak izgalmas feladatokat az érdeklődők. A könyvtárosok hangsúlyozzák, nem csak a keszthelyiek, a környéken élők válaszait is szívesen fogadják. A második forduló április 16-tól május 7-ig tart majd. Ezt követi később az eredményhirdetés.

Azonban nem csupán a Zöld Zala vetélkedőt találják meg az olvasók az online térben. A könyvtár közösségi oldalán egy-egy kevésbé ismert információt tesznek közzé névadójukról, Fejér Györgyről a bibliotéka munkatársai. A Keszthelyen született történetírónak idén ünneplik ugyanis születésének 255. évfordulóját.

„Április elsejétől minden nap egy fontos információt teszünk fel Fejér Györgyről, hogy ráirányítsuk a figyelmet könyvtárunk névadójára. 23-án pedig egy online előadással készülünk az olvasóknak, 24-én pedig egy játékra hívjuk őket, amire természetesen nyeremény is lesz.” - ismertette Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A Fejér György Városi Könyvtár munkatársai a nyitásra is készülnek, bár egyelőre továbbra sem látogatható az intézmény. A járványügyi enyhítések azonban lehetővé teszik, hogy újra kinyisson a könyvtárablak.

„Keddtől péntekig 9 és 15 óra között előre egyeztetett időpontban lehet átvenni az előre igényelt könyveket. Lehet igényelni kérőlapon, a könyvtárnak a telefonszámain és a könyvtárközis e-mailen is.” 

A könyvtárablak szolgáltatást április 13-tól vehetik újra igénybe az olvasók.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár