Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthely természeti kincsei
2017. máj. 11. csütörtök | Keszthely
Keszthely természeti kincsei
Keszthely különleges fái, és az év természeti kincsei is terítékre kerültek a Fejér György Városi Könyvtárban. A Zöld Zala vetélkedő döntőjében idén is a város általános iskoláinak felső tagozatos diákjai versengtek egymással. A könyvtár idén is „A tudás kulcsa” pályázat keretein belül valósította meg a vetélkedőt.

Keszthely természeti kincseiről kellett számot adniuk az általános iskolás diákoknak a Zöld Zala vetélkedő döntőjében. A 4 fős csapatoknak többek között Keszthely különleges fáit kellett felismerni és elhelyezni a város térképén. A diákok egy előválogatót követően kerülhettek be a döntőbe. Sok feladat, köztük a totó is nagy kihívás elé állította a gyerekeket.

„Volt, amin el kellett gondolkodnunk, de nagyrészt olyanokat kérdeztek, hogy ebben és ebben az utcában milyen féle fák vannak, hogy kinek a nevéhez kötődnek ezek a növények, és, hogy mikor keletkezett a Balatonnál ez meg ez, hogy melyik a legsűrűbb, melyik hínár. Ilyeneket kérdeztek.” - mondta a Csány-Szendrey iskola egyik versenyzője, Rajnai Napsugár.

A Zöld Zala vetélkedő döntőjében nem csak az iskolában tanult tananyagról kellett számot adniuk a diákoknak. Éppen ezért a verseny szervezői számos segédanyaggal járultak hozzá a felkészüléshez. A zsűri elnöke, Sáringer-Kenyeres Tamás azt mondja, a mai fiatalok sokkal környezettudatosabbak, mint az előző generáció, és ehhez az ilyen vetélkedők is hozzájárulnak.

„Nem lehet elég korán elkezdeni a természet és a környezet szeretetére történő nevelést, a hulladékokkal történő gazdálkodást a gyermekek esetében. Ez a program, a Zöld Zala névre hallgató program ezt segítené elő, hogy az iskolákban előversenyzés után a legjobb csapatok kerüljenek ide, akik itt összemérhetik az erejüket. Tehát egy térségen belül, mondhatjuk úgy, hogy a megyén belül elindulhat egy olyan folyamat, egy versenyfolyamat is, ami kapcsán még jobban megtanulják, hiszen a verseny az egy kihívás.” - tájékoztatott a zsűri, és a Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke.

A Fejér György Városi Könyvtár hatodik alkalommal ad helyet a vetélkedőnek, a játékos feladatokat pedig Verebélyi Judit, az intézmény dolgozója állítja össze. Judit játékmesterként is közreműködött a versenyen, idén az égig érő fát személyesítette meg.

„Nagyon fontos azt gondolom, hogy megismerjük Keszthely és környékét, mert szülőként is, könyvtárosként is azt tapasztaljuk, hogy bizony nem nagyon ismerjük városunkat és a környékét, és a turisztikával a fenntartható fejlődés nagyon fontos. Nagyon örülünk neki, hogy Keszthelyen is van környezetvédő egyesület, és ők is segítenek nekünk ennek a vetélkedőnek a megszervezésében.” - emelte ki a Fejér György Városi Könyvtár könyvtárosa.              

A verseny első helyezettje a Leveli békák csapata lett a Csány-Szendrey iskola belvárosi tagintézményéből. Második helyezett az Életfa iskola Jimmy Jam Johnson, a mennydörgő csapata lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az Egry iskola Balatoni halászok csapata állhatott fel.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit, főkönyvtáros.
| 2022. máj. 10. kedd 16:24 | Keszthely
Jelképes kirándulásra hívták a diákokat a Keszthelyi-hegységbe.
| 2021. ápr. 8. csütörtök 16:24 | Keszthely
A hónapban lehet részt venni a vetélkdeőn, mellette pedig Fejér György életéről is informálódhatunk.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Zalavár
Zalaváron rendezték meg a Zalai Kincskereső vetélkedő vármegyei döntőjét általános és középiskolás fitaloknak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.