Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Zöld Zala: vetélkedő a természeti értékekről
2022. máj. 10. kedd | Keszthely
Zöld Zala: vetélkedő a természeti értékekről
Jelképes kirándulásra hívták a diákokat a Keszthelyi-hegységbe. Ismét megrendezték a Zöld Zala vetélkedőt. A Fejér György Városi Könyvtár 2009 óta várja versengésre az általános iskolás tanulókat. A feladatok elősegítik a résztvevők környezeti nevelését.

Keszthely és környéke természeti értékei, azon belül a Keszthelyi-hegység volt a kiemelt témája a vetélkedőnek. A klasszikus totó és igaz-hamis feladványok mellett akciótervet is kellett készíteni, melyben a diákok közvetlen lakóhelyének környezetvédelmét, annak jövőjét kellett bemutatni.

Vajda Tamás versenyző: „Felhívjuk az emberek figyelmét, hogy mennyire szennyezik a környezetet és mit tudunk ez ellen tenni. Ez is volt a feladat benne, hogy egy felhívást is rárakjunk erre a bizonyos kockánkra, mellyel felhívjuk az emberek figyelmét, hogy mi mit tehetünk a környezetünkért.”  

Felelőtlen kirándulók szemetet hagytak maguk után. Melyik hulladékot, melyik gyűjtőedénybe kell dobni?  Ezt a szituációt kellett a vetélkedőn megoldani. A szervezőknek fontos a kreatív és interaktív verseny. 

Verebélyi Judit könyvtáros: „Egyrészt a gyerekeknek egy motiváció, hogy a kreatív feladatokkal jobban megismertessék a jövő generációját és minket is a mai problémákkal, illetve azt ők ezt hogy látják. Másrészt pedig nem csak azoknak a gyerekeknek szól ez a vetélkedő, akik kifejezetten tanulmányi versenyekre készülnek, hanem akik szeretik a természetet, fontosnak tartják, hogy megőrizzük a jövő generációinak a környékünkön lévő értékeket.”

A Zöld Zala vetélkedőt 6-7. osztályosoknak hirdették meg. Az elmúlt két év online programjai után ismét személyesen versenyezhettek a gyerekek. A keszthelyi általános iskolások mellett Hévízről is jöttek tanulók. A Fejér György Városi Könyvtár rendszeresen szervez vetélkedőket és ad otthont különböző ismeretterjesztő előadásoknak.

„Nem tudhatjuk azt, hogy egy diákot például a természetbarát kert előadás keretén belül valamelyik apróbb téma fog meg jobban, vagy pedig egy ilyen vetélkedő keretén belül kezd el azon gondolkozni, hogy ő hogyan tudna tenni azért, hogy a saját lakókörnyezetét szebbé tegye, megóvja és vigyázzon rá" - nyilatkozta Sáringer-Kenyeres Marcell zsűri, természetvédelmi mérnök. 

A vetélkedőt "A zöld urai" csapat nyerte meg a Csány-Szendrey ÁMK székhelyintézményéből.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit, főkönyvtáros.
| 2021. ápr. 8. csütörtök 16:24 | Keszthely
A hónapban lehet részt venni a vetélkdeőn, mellette pedig Fejér György életéről is informálódhatunk.
| 2017. máj. 11. csütörtök 16:48 | Keszthely
Hatodik alkalommal szervezték meg a Zöld Zala vetélkedő döntőjét a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Zalavár
Zalaváron rendezték meg a Zalai Kincskereső vetélkedő vármegyei döntőjét általános és középiskolás fitaloknak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.