+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megtartják a húsvéti szertartásokat
2021. március 31. szerda 16:04 - Keszthely
Megtartják a húsvéti szertartásokat
Húsvétkor is nyitva tartják a templomokat és megtartják az ünnepi szertartásokat a katolikusok. A veszprémi érsek arra kéri a híveket, hogy a veszélyeztetettek a miseközvetítésekbe kapcsolódjanak be, akik pedig személyesen vesznek részt a szertartásokon, nagy gondot fordítsanak a biztonsági előírásokra. A protestáns hívek csak online módon tudnak bekapcsolódni az istentiszteletekbe.

Az utolsó vacsora emlékére celebrált nagycsütörtöki szentmise 18 órakor lesz a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban és a Kis Szent Teréz bazilikában is. Nagypénteken is azonos időpontban lesznek a szertartások.  15 órakor tartják a keresztutakat, a nagypénteki liturgiákat pedig 18 órától. A Húsvéti vigília ünneplésére szombaton 18 órakor kerül sor a Fő téri templomban és a Karmelben is. A Kis Szent Teréz Plébánia húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is ünnepi miserendet tart. Húsvétvasárnap az ételszentelés 7 órakor lesz a bazilika előtt. Szintén a bejárat elé várják azokat a híveket, akik ételt akarnak szenteltetni a Keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomnál, erre 7.30-kor kerül sor. A Fő téri és a Szent család templomban húsvétvasárnap és hétfőn is vasárnapi miserend szerint várják a híveket.

A Veszprémi Főegyházmegye templomai továbbra is nyitva tartanak és végezhetőek nyilvános istentiszteletek – rendelkezett a veszprémi érsek. Udvardy György arra kéri a híveket, hogy fordítsanak nagy gondot a fertőzés terjedését csökkentő óvintézkedések megtartására. Nagyhétre szóló üzenetében a főpásztor elmondta, a járvány miatt most sem kerülhet sor a korábbi ünneplésre, de ne adjuk fel az ez utáni vágyódásunkat.

„Tudom jól, hogy az idei esztendőn is csak kevesen vehetnek részt fizikailag a liturgikus alkalmakon. Mégis úgy gondolom, hogy mi a kapcsolatunkat nem virtuális módon, nem a technikai eszközök segítségével éljük meg, hanem a léleknek a közösségében, akit Krisztustól kaptunk meg. ez erősít meg bennünket, hogy az Istent valóban atyánknak tekintsük, ez erősít meg bennünket, hogy saját méltóságunkat igen nagyra értékeljük, ez erősít meg bennünket abban, hogy reménységünket engedjük újjáteremteni az Istentől” - mondta a veszprémi érsek. 

A főegyházmegye arra kéri az időseket, betegeket, az őket gondozókat, ápolókat, a velük egy háztartásban élőket, hogy a fertőzés elkerülése érdekében ne vegyenek részt a szertartásokon. Ők otthonukban imádkozzanak, illetve kapcsolódjanak be a közösségi média eszközei segítségével a miseközvetítésekbe a Veszprémi Érsekség Facebook oldalán és YouTube csatornáján. A protestáns hívek csak online módon tudnak bekapcsolódni az istentiszteletekbe. A Keszthelyi Református Egyházközség honlapján – a refkeszthely.hu oldalon - nagypénteken és húsvét vasárnapján lesz istentisztelet, utóbbin úrvacsorával egybekötve.

Az evangélikus híveket szintén nagypénteken és húsvétvasárnap várják a képernyők elé a Keszthely és Környéke Evangélikus Egyházközség YouTube csatornáján keresztül.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy kilométeres szakaszon cserélnek átkötőket Gyenesdiáson.
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár