Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Összefogtak a hévízi szállodák és a Vöröskereszt
2021. már. 25. csütörtök | Hévíz/Keszthely
Összefogtak a hévízi szállodák és a Vöröskereszt
Mintegy 520 adag ételt oszt ki március hónapban a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi területi Szervezete a hévízi és környékbeli szállodák támogatásával. A Vöröskereszt több szervezettel együttműködve listázta azoknak a családokat, akiknek a legnagyobb szükségük van a heti kétszeri melegétel-adományra. A szállodák a tavaly útjára indított jótékonysági akcióhoz csatlakozva segítenek a rászorulókon.

A hévízi és környékbeli szállodák képviselői adták át a hatvan adag ebédet a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének. A hotelek évek óta fontosnak tartják a jótékonyságot, időről időre szerveznek különböző akciókat. Most a tavaly útjára indított Hotel Hero programhoz csatlakozva főztek a rászorulóknak, a Hotel Európa Fit azonban továbbgondolta az eseményt, és nem csak egy napon, hanem egész márciusban hetente kétszer készítettek kétfogásos ebédet a többi szállodával karöltve.

„Tavalyi évben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége koordinálásában alakult egy olyan szerveződés, egy olyan szervezet, aki megpróbálja összehangolni a szállodáknak a tevékenységét, és hogyha valami jót teszünk vagy valakit segítünk, akkor azt megpróbáljuk így sokkal markánsabban kiemelni és egy irányba terelni.         Ehhez csatlakozott az Európa Fit a tavalyi évben. Már tavaly volt egy akció, akkor ruhagyűjtési akcióban vettünk részt, idén pedig márciusi hónapban egy hétvégén, egy vasárnapi napon az országban több szálloda is több ezer ételt főzött és juttatott el a rászorulóknak.” - tájékoztatott Horváth Ferenc, a Hotel Európa Fit igazgatója.

A szállodák nagy örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, még úgy is, hogy a többségük a járványszabályok miatt zárva tart, így jelentős bevételkieséssel kell számolnia. Az ételeket a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének képviselője szállította el a telephelyre, ahol a rászorulók átvehették azokat.

A keszthelyi Vöröskeresztnél már nagyon gyakorlottan ment a munka, az ételek kipakolását követően már át is vehették azokat a nehéz körülmények között élők. Az ételosztás lista szerint történik, azokat hívják, akiknek a legnagyobb szükségük van az adományra.

„A Vöröskereszt régóta rendelkezik az Adománycentrum működtetése kapcsán olyan bázissal, ahol tudjuk, hogy a családok hány főből állnak, gyerekek, beteg gyerekek, idősek, akik rászorulók, akiknek segíteni kell, hiszen minden évben karácsonykor a karácsonyi ajándékosztáskor is az ő részükre adjuk mi ki az összegyűjtött adományokat. Tehát evvel az adatbázissal rendelkeztünk, illetve a városi önkormányzat szociális csoportjától kértünk adatokat, illetve személyeket, akiknek segítséget tudunk nyújtani, valamint a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálattal vagyunk kapcsolatban.” - tájékoztatott Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője.

A Vöröskeresztnél a járványhelyzet idején is folyamatos a segítségnyújtás. Az ételosztás mellett működik az Adománycentrum is, ahová folyamatosan várják a felajánlásokat, ezeket hétköznaponként reggel 8 és 16 óra között lehet leadni. Kapcsándy Mária elmondta, az adományok garantáltan jó helyre kerülnek. A véradások is folyamatosak, bár ezeket most csak a Keszthelyi Kórházban lehet megszervezni. A Vöröskereszt kéri a lakosságot, hogy a járvány idején is járuljanak hozzá a vérkészletek felhalmozásához.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 18. hétfő 16:50 | Keszthely
Keszthely leendő polgármesterjelöltje beszámolt a közös ügyekről a Rákóczi téri parkolóban.
| 2018. dec. 14. péntek 15:16 | Keszthely
A párt tagjai a keszthelyi alapszervezet irodájában osztottak ételt a rászorulóknak.
| 2017. jan. 24. kedd 17:52 | Keszthely
Szombaton és vasárnap is meleg ebéddel várták a nehéz sorsúakat a Szent Erzsébet Alapítványnál.
| 2024. júl. 16. kedd 19:15 | Keszthely
Ilyenkor is biztosítani kell a napi 1600-1800 önkéntest.
| 2023. szep. 12. kedd 16:23 | Alsópáhok
160-an vonultak fel az Aranykorúak Szüreti Fesztiválján Alsópáhokon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.