Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Idén megépül a körforgalom
2021. már. 17. szerda | Keszthely
Idén megépül a körforgalom
Idén megépül a Keszthelyt elkerülő út és a Rezi út csomópontjába tervezett körforgalom – tájékoztatta televíziónkat a térség országgyűlési képviselője. Keszthely környékén több útfelújítás is lesz, többek közt a Várvölgyi út, az alsópáhoki főút és a Sármelléket Zalavárral összekötő út egyes szakaszai is új burkolatot kapnak, de kiszélesítik a Zalaszántót Várvölggyel összekötő utat is. A kivitelezések várhatóan áprilisban kezdődhetnek, jelenleg útburkolat-javításokat végez a Magyar Közút.

Az átlaghoz képest kevésbé volt csapadékos az idei tél, de így is sok helyen kell kátyúkat javítani, különösen a mellékutakon kell intenzíven beavatkozni.  Jelenleg még hideg aszfalttal dolgoznak a közutasok. A melegaszfaltkeverő telepek nyitása után tudnak tartós beavatkozásokat végezni. Március 16-tól már új munkarendben dolgoznak a Magyar Közút munkatársai, végét ért a téli üzemeltetési időszak.

Az elmúlt évben a Magyar Közút 1,5 milliárd forintot költött útfelújítási munkákra Keszthelyen és térségében. A megyében további kettőmilliárd forintot áldoztak erre a célra, így mintegy 20 kilométer közút újult meg Zalában. A környéken négy kiemelt beruházás volt, mondta el Mórocz József a Magyar Közút megyei igazgatója: „Zalaapáti és Zalaszentgrót közötti útszakaszon végeztünk mintegy négy kilométeres felújítást, ahol teljesen megújult az útburkolat. A 75-ös és a 76-os főutak csatlakozásában a körforgalmat újítottuk fel. Keszthelyen a Csapás útnak a felújítására került sor, mintegy 1,1 kilométer hosszúságban, illetve Gyenesdiáson tudtuk a 71-es útnak a burkolatát megújítani.”

2021-ben is folytatódnak az útfelújítások a térségben. Manninger Jenő országgyűlési képviselő arról tájékoztatta televíziónkat, hogy az idén megépül végre a Keszthelyt elkerülő út és a Rezi út csomópontjába tervezett körforgalom: „A NIF Zrt. – ez a beruházásokat végző cég közölte, hogy eredményes volt a közbeszerzés a cserszegi körforgalomnál. Most már elmondhatjuk, hogy az elkerülő út és a cserszegi körforgalomnál elég a pénz, folyik a kivitelezői szerződés aláírása. Áprilisban átadják a munkaterületet és idén el is végzik a körforgalom építését.”

A körforgalom építése mellett még számos útszakasz fog megújulni Keszthely térésében. A mostanában nagyon terhelt várvölgyi úton újabb 1,1 kilométernek a felújítása történik meg. A Zalaszántó és Várvölgy közötti, mindössze négy méter széles összekötő utat pedig kiszélesítik és felújítják. A munkálatokat fokozatosan, több forrásból végzik el. Uniós támogatásból 1,1 kilométer, majd hazai forrásból 1,8 kilométeres szakaszt újítanak fel. A szakemberek a forgalmi terheltséget figyelembe véve további szakaszokat is felújítanak. 

„Sor kerül például Alsópáhokon annak az ötszáz méternek a felújítására, ami még hiányzik a főutcán. Sármellék és Zalavár között 2,7 kilométer hosszan lesznek útfelújítások, illetve Karmacs környékén. Ott nem teljes felújítás, hanem 4 kilométer hosszan helyi beavatkozás lesz, ami azt jelenti, hogy a meglévő úthibákat javítják ki” - tette hozzá Manninger Jenő. 

Az útfelújítási munkálatok időjárásfüggőek, alapvetően áprilisban indulhatnak. A Keszthely és Várvölgy közötti szakasz az év második felére van ütemezve, a többi beruházást tavasszal szeretnék elindítani. Manninger Jenő hozzátette, a körforgalom építése nyáron is zajlik majd, így elkerülhetetlen, hogy forgalmi torlódások legyenek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 4. hétfő 15:51 | Türje
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
| 2021. dec. 16. csütörtök 16:24 | Keszthely
A közlekedők már több hete használhatják a Rezi úti körforgalmat, ám hivatalosan ma adták át.
| 2021. nov. 10. szerda 16:10 | Keszthely
Még kisebb munkálatok hátra vannak, de újabb forgalomkorlátozásra nem kell számítani.
| 2021. okt. 22. péntek 13:39 | Keszthely
A szakemberek már a kopóréteget fektetik az útszakaszon, ezt követően a jelzőtáblákat is kirakják.
| 2021. aug. 25. szerda 15:58 | Keszthely
A körforgalom építésének második üteme kezdődött meg szerda reggeltől.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:15
Egy csipetnyi szó
20:45
Savaria Filmfesztivál
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:29
Savaria Filmfesztivál
21:36
21:38
Hargita TV
22:00
Híradó
22:45
Balasport 2023
23:15
Egy csipetnyi szó
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.