+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ellenőrzést tartottak a Zala megyei rendőrök
2020. december 15. kedd 14:01 - Nagykapornak
Ellenőrzést tartottak a Zala megyei rendőrök
Az ittas járművezetők kiszűrésére és a járművek műszaki állapotára fókuszált a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombati ellenőrzése. A nagykapornak határában megállított autósokat megszondáztatták és figyelmet fordítottak a gumik és a lámpák állapotára. Az akcióban részt vett a Magyar Autóklub szerelője is, aki akár a helyszínen is segítséget nyújtott a sofőröknek.

Az ellenőrzés során elsősorban a járművek láthatóságára fordítottak kiemelt figyelmet a rendőrök. A hatóság a tél folyamán folyamatosan felhívja a figyelmet a világítóberendezések karbantartására és azok rendeltetésszerű használatára. Ugyanakkor fontos a járművek teljes műszaki ellenőrzése is a téli, ködös, csapadékos idő beköszöntével. A rendőrök azt mondják, a lámpák használata kapcsán vannak még hiányosságok, de például egyre többen figyelnek a téligumik meglétére és a jármű megfelelő műszaki állapotára.

„Én, nekem szokásom, hogy minden hosszabb út után – most Budapestről jövök – a mosóba fogok menni egyből, le is fogom tisztítani a kocsit. Egyrészt esztétikailag jobban néz ki, jobb, hogyha tiszta, másrészt meg nagyon fontos, hogy a közlekedésben részt vevők észrevegyenek engem is, amerre közlekedek, ezért mindent megteszek, ami szükséges.” - mondta egy járművezető, Horváth Róbert.

A közlekedésbiztonsági ellenőrzés része volt a nemzetközi roadpol akciónak, amelynek keretein belül ezúttal az ittas vezetőket szűrték ki. Ennek érdekében a megállított járművek sofőrjeit meg is szondáztatták a rendőrök. Az autók műszaki ellenőrzésében a Magyar Autóklub is részt vett. A szervezet szerelője – ha szükséges volt – helyben kicserélte a lámpák égőit, de több más műszaki problémában is segítséget tudott nyújtani. A szakember azt mondja, azt tapasztalja, hogy egyre tudatosabbak és körültekintőbbek az emberek.

„A műszaki oldaláról az a tapasztalatom több évtizeden át, hogy azért mindenki, vagy a többség legalábbis igyekszik egyre jobban rendben tartani az autóját. Évszaknak megfelelő abroncs, abból is azért egy viszonylag jó állapotban lévő, megfelelő minőségben. Nyilván itt is azért lehet találkozni extrém példával, de én úgy érzem, hogy egyre javul a tendencia.” - tájékoztatott Cseke Frigyes, a Magyar Autóklub segélyszolgálati szerelője.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, megyénkben a baleseti statisztika stagnál. Ugyanakkor az idei évben több volt a súlyos sérüléssel járó karambol, mint tavaly. A vezető baleseti ok továbbra is a sebesség nem megfelelő megválasztása és a követési távolság be nem tartása. Emellett azonban még mindig többen vannak olyanok, akik alkoholos befolyásoltság mellett ülnek a volán mögé. A szombati ellenőrzés ezek kiszűrését is célozta.

„Országosan is, de megyei szinten is javuló tendenciát mutat az ittas járművezetők ellenőrzéséből kifolyólag az ittas járművezetők kiszűrése. Nagy hangsúlyt fektetünk rá, hisz Magyarországon nulla tolerancia elve van érvényben a járművezetők tekintetében. Természetesen a továbbiakban is – főleg itt az ünnepek közeledtével, az ünnepekhez közeledve – ezen járművezetőknek az ellenőrzését – fókuszálva az ittas járművezetők kiszűrésére – hajtjuk végre.” - emelte ki Soós Szabolcs, a Zala Megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A járművezetők többsége egyetértett abban, hogy fontosak ezek az ellenőrzések. A rendőrség elmondta, az idei évben lehet további ellenőrzésekre számítani. Ezek szintén az ittas vezetésre, a gumiabroncsok állapotára és a passzív biztonsági eszközökre fókuszálnak majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár